Foto/Design Anette Danielsen
Anette Danielsen er en dansk strikkedesigner som eg ganske nylig "oppdaget" og eg skjønner virkelig hva dette "går i".
Har jo selv opplevd Midt-Østen på godt og vondt, men kulturen i landene i Østen er bare sååå utrolig flott og her kan omtrent alt brukes! Farger og skriftspråket er jo grobunn for utrolig flotte mønster!
Da eg ennå jobbet og hadde Designfirmaet mitt var jo planen og drømmen å ha sitt eget når me flyttet til Libanon.
Eg tenkte bare på DEN muligheten det var å designe Profiler, skilt, dekor og alt det eg designet og laget for kundene mine, men det måtte vært et EVENTYR å få gjøre det i et arabisk språklig land - Èn setning kan jo blir det flotte
"bilde" om du skjønner!
Dvs eg misunner Anette Danielsen som overføre mye av dette til Strikkeplagg, UHYRE spennende!
Viser et lite knippe her av de eg falt umiddelbart for, men det finnes en BOK! Oh Yes! Den må eg bare ha meg....
en dag...hehe *Noterer på Julegave lista*
Bok heter Østen For Solen
Bildet over:
Foto/Design: Anette Danielsen
Foto/Design: Anette Danielsen
Foto/Design: Anette Danielsen
Det er ISAGER Garn som er brukt i alle modellene
og alle oppskriftene er på engelsk
Hvis du trenger inspirasjon og oppskrifter på småstrikker til mennene i ditt liv finner du det HER!
Siden eg nå har funnet lekker strikk fra Østen er det vel greit å avslutte kveldens innlegg med mat fra Midt-Østen/Libanon?
Mmmmm mens eg sov i nesten 4 timer i ettermiddag sto Ali
å kokkelerte som bare det på kjøkkenet og dette er hva han serverte nå i kwell:
MARINERTE KYLLINGFILÈ:
Kyllingfileèn skjæres i passer biter som passer til spyd
og legges i følgende marinade, Dagen før:
1 Halv (liten) boks med tomatpurè
1 kopp kulturmelk
7 fedd m/hvitløk
1/2 ts chilipulver
1/2 ts malt pepper
1ts salt
1 ts "7Pepper"
(En pose med dette kjøpes på Arabisk Innvandrer Butikk)
Mos hvitløken og bland alle ingrediensene i en skål.
Ha så kyllingbitene og marinaden i sammen skål, dekk til med plastikk og la det hele stå i kjøleskapet til dagen etter.
Træ så bitene på grillspyd og "grill" i ovnene,
eller på vanlig grill :)
HJEMMELAGET POMMES FRITZ:
Bruk poteter som passer til steking.
Me har ikkje lenger frityrkoker så Ali fyller
en Wok med Solsikkeolje
og har potetene oppi når oljen "popper"
Blir sprøe og gode :)
TABOLE:
ca 400 gr bladpersille
1 kg tomat
2 løk
1/2 kopp olivenolje
ca 1,5 dl sitronsaft
ca nesten 1 ss salt (etter smak)
200 gr Bulgur /knust hvete MÅ ligge i vann i ca 2-3 timer til det er "hevet" (Du bør kjøpe den på arabisk butikk)
Skal kun dekkes såvidt med vann
Finhakk bladpersille, tomater og løk.
Bland alt sammen og smak deg litt frem når det kommer til salt og sitron. Dette krever en del salt.
Det skal "smelle" litt i ganen og du skal "fryne" deg bitte litt :)
Serveres med arabisk brød, "Taco" lefser går også fint om du ikkje har annet tilgjengelig :)
Det er også SNADDER og nesten et must med Hommus og Babbaganoch til dette. Det får du kjøpt i bokser på Arabiske Innvandrebutikk, da blander du bare inn olje, salt, pepper, sitron og hvitløk.
Nå har du NYDELIG strikke fra Østen og Arabisk mat!
Dvs du kan virkelig NYTE og KOSE deg :)
Eg har som sagt sovet nesten 4 timer nå frem til kl 18 så eg er iallefall klar for kwellen, mett er eg også
og kaffien smaker upåklagelig :)
Har kommet forbi hælen på sokken og har PLANER
om mye strikking i kwell :)
Masse stearinlys er tent og det ER duket for masse KOS :)
Håper dagen din har vært fin!
KOS deg Masse
og ha en Herlige Kwell :)
Go`klem fra Vibbedille i KoseModus :)
God morgen
SvarSlettAnnette Danielsen oppdaget jeg for flere år siden. Og vet du, jeg har vært på kurs med henne hele to ganger!!!!
Nemlig de to gangene jeg har vært på Fanø Strikkefestival. Og gjett om jeg har mange strikkebøker av henne........bare ikke denne du nevner her. Men hun har alltid spennende design. Og layouten i bøkene er så flotte.
Vi to, som har drevet med grafisk design, legger jo merke til de små detaljene som dette.
Da jeg jobbet med dette i 20 årene mine, var jeg på en rundreise i USA, og gikk og tok bilder av skilt og spessielle dører. Altså ingen vanlig turist, hi hi....
I sommer oppdaget jeg Bulgur. Veldig godt i salater, og som tilbehør. Men sikkert absolutt best i en rett som denne her, som Ali lager. Men du vet, vi nordboere har ikke hjerne til å finne på SÅ spennende saker. Maten ser kjempegod ut!
Sist uke laget jeg Spansk Garbanzo suppe, som jeg har lært av min mor. Hovedinnholdet er grønnsaker, men spessiellt Choritzo pølse og kikerter. Mmmmm det er sååå godt!!!
Her våknet jeg tidlig i dag, og nå er kaffen klar, og strikketøyet får sin turn.
Ha en fin dag.
Klem