fredag 14. desember 2012

Jr sine favoritter ;)

Pike kyss er noe Jr bare ha!
Søte, enkle og veldig gode!

Oppskriften er enkel og her kommer den:
Først av alt drypper du noen sitrondråper
i bakebollen+et lite strø med salt-gni dette rund i bollen.

Deretter har du 3 eggehviter oppi, begynn å pisk.
Tilsett ca 125 gr sukker-la det piske, tilsett 100gr sukker
sånn litt og litt og la det deretter piske til det er STIVT!

Eg bruker fargegele og i disse hadde eg BITTELITT SkyBlue
for eg ville ha de isblå ;)

Eg fikk 120 kyss på en porsjon, laget de små i år-
som en munnfull liksom ;)

De skal stå i ovnen i 2 t på 60-70 gr, 
skru så av ovnen og la de stå til ovnen er kald

Disse trenger ikkje bare spises sånn utenvidere, 
eg syns de også egner seg til en søt førjulgave, 
ELLER som Julegave sammen men andre godsaker.
Ha de i et tett glass eller boks og pynt litt ;)
SØTESTE gaven ever hehe 


Fruktflesk er noe eg har laget i ca 20 år, 
er en viktig tradisjon-ja Habibi og nå også Jr blir
ganske så skuffet om ikkje det ble laget hehe

Begynner med å legge 30 gelantinplater i 2,5 dl iskaldt vann, 
mens det bare ligger der tar du 2,5 dl vann 
og 1 kg sukker i ei gryte-
dette skal ha et aldri så lite oppkok ;)
Trekk så gryta vekk og ha litt og litt gelantin oppi og rør.
Nå alt gelantinen og NESTEN alt vann er oppi deler du
all væsken i 2, blir ca 6 dl X 2
Bruk hver sin farge og smak i hver enhet ergo får du ca
et halv kg X 2 med forskjellige farger ;)

Eg har gjort dette 2 ganger så her står det 2 kg flesk til tørk.
Nå den er tørr strør du litt sukker over, skjærer striper
og klipper opp terninger 
og la de falle ned i en bolle med sukker.
Etter at de har fått sukker på seg kan de ligge å "tørke" litt
på et brett før du har de i tette plastbokser.

Eg har brukt Eple smak, stitron og Mango/lime
JAMMY! Iallefall syns gutta her det hehe 


Ellers har eg funnet ut at det går fint an å JUKSE i jula hehe
Eg JUKSER bare fordi eg syns det smaker best hehe
Eg kjøper inn en standar bøtte med Sursild-
Jammy, det er DEN eg liker BEST!
Skjærer opp MASSE løk, ja så mye det er plass til, 
produsenten er smarsomme på løk, men greit nok-
desto mer sild er det hehe
Tar et halvliters Norges glass fyller 
opp halve glasset med løk, 
tar oppi alt fra bøtta og og legger løk opp til toppen, 
så tømmer eg laken fra bøtta oppi-blir litt kliss, 
men det bare skyller eg bort ;)

Deretter bør glasset stå i kjøleskapet et par dager
før du kan nyte ei grove m/masse PERFEKT sursild
Mmmmmmm




Har i grunnen ganske så god samvittighet nå, 
3 sorter Julesnadder på en dag liksom
Resten av ettermiddagen skal eg bare sitte å nyte
kosen med å ha det man trenger i hus.
Etter at eg var ferdig på sykhuset i går bare fortsatte 
mammen min og eg slik at eg fikk handle masse på
den arabiske butikken i Sandnes + helgehandelen
på Rema. DET var faktisk veldig lurt for i dag BLÅSER det
skikkelig og det er meldt storm videre i helga!
Habibi var nede å spadde ut bilen, 
den hadde brøytekanter til taket!!
Så i morgen har Habibi lovet at 
Juletreet skal HJEM okke som hehe


Litt tilbake til sykhuset, 
biopsien gikk greit-de tok 7 prøver da det tydeligvis var
2 svulster, eg kjente bare den ene da den andre var mindre.
Selve prøvetakingen gikk greit, 
har vært med på værre ting liksom, 
litt ekkelt å tenke på at de stikker lange nåler inn i halsen hmm
ANYWAY nå er det over og resultatene får eg på SUS
7.januar kl 09.20-Men er det Jul og da skal me
BARE kose oss og ikkje tenke på noen ting DUMT!







KOS deg masse hvor enn du er, 
enten du er innesnødd eller ikkje ;)
Tenn noen lys og nyt fredagen ;))








Go`Juleklem fra en optimistisk Vibbedille ;))

6 kommentarer:

frksnupp sa...

De marengsene så knallgode ut! Tenker på deg og krysser fingrene 7.januar, ikke noe kjekt i det hele tatt. Håper alt går bra. God jul til deg og dine =)

hobbyvenn sa...

Så masse deilig du har laget.Håper dere ikke blåser bort eller snør inne i helgen..
Lykke til på SUS i januar.

Hannesol sa...

Takk for fine oppskrifter, fikk lyst på både marengs og flesk her nå :0) Ønsker deg og dine en riktig god jul!

Quiltefeen sa...

Jeg måtte prøve ut pikekyssene dine i går.. :) Mmm..!! Så flink du er, alltid så kreativ. Absolutt en av mine favorittblogger, med såå mye flott og masse inspirasjon. :)
Jeg ønsker deg en super helg.
Klem, Kristin

Vibeke sa...

Det fruktflesket såg bare såå godt ut! Kan jeg spørre hva du bruker for å tilføre eple, lime/mango og sitron smak? Og hvor man i så fall får kjøpt det? Ha en fin jul:)

Vibbedille sa...

Ang smakene til fleske selges det MASSE forskjellige essenser på Panduro ;))