søndag 17. mai 2015

Feiring på under 1 time og avslutter med GAVE til deg :)

Feirer du dagen som meg?
Godt plassert i sofakroken?


Ja da er dette innlegget til deg.
Me kan kosa oss for det om,
vitsen er jo at DU har det bra.


Avslutter med en liten 
GAVE til degUansett hvordan me velger å feire dagen man jo ha det obligatoriske bilde! Jr har for første gang plukket ut hele antrekket selv, Jakke fra Cubus, bukse, t-shirt og sko er fra Zalando :) 
Herlig å handle på nett :) 

Eg var første mann opp kl halv 9, Habibi og Jr sov til halv 10-
dvs 1 time opplading hehe Jr ville ikkje gå i tog, men KUN ha en liten tur ned på stadion når toget var over :) 
Da ble det sånn me gjorde det :) 


Første bare MÅTTE han leke litt på SFO hehe


Da me ankom stadioen var toget på vei inn dermed fikk eg litt korpsmusikk også :) Tananger er ikkje så stort så det gikk ganske fort å få alle inn på matta, me satt oppe på tribunen og sola skinte-men det var iskald vind!


Obligatoriske isen ble en kald fornøyelse :) 


Dette er standar:Pilkast og innhåving av premier som ble 
lagret i MINE lommer! hihi

Da me hadde vært der 1 time og Jr hadde svelget både hamburger, is og brus, ja da var han mer enn fornøyd :) Siden Joker hadde åpent ble det SnopeShopping der i steden for på Shellen. 
Jr hamstret med seg både sjokoladepudding
og sjokolademelk i flere varianter hehe 
Jepp, nå skulle han hjem å kose seg :) 

Me hadde nesten ikkje kommet inn døra før 
det begynte å plaskregne! Det var nok fordi eg hadde på meg regnfrakken at det var opphold så lenge me var ute :) 


Nå har eg fått på meg KOSEklær igjen og har kikket på Nrk sin
17.mai sending. Blir nok en film nå og heklekos :) 

Solstråla er sammen med arbeidkollegaer og venninne i dag, 
først på frokost, så må hun se Russetoget før det blir Tapas hos en venninne før hun tar en tidlig kwell og kommer hjem :) 

Mamm`en kommer her litt senere og da blir det Fahitas som Habibi
laget i går, stille og rolig her i kroken altså :) 

AKKURAT som eg liker!
Kjenner at eg hadde IKKJE orket en sånn FULT SKJEMA dag som me gjerne styrte med da eg var veldig ung....
nå er eg bare ung hehe


MEN, som seg hør og bør når det er STOR Bursdag 
så trenger man en GAVE!
Ikkje sant?? Nå regner eg med at du også sitter å koser deg 
i go`stolen siden du leser dette nå! 

Det eneste eg vil du skal gjøre er å fortelle kjapt
hva du gjør i dag eller hva du evn strikker på. 
Litt KOS må man ha :) 
Skriv det som en kommentar under dette innlegget og eg trekker
en VINNER allerede i morgen :) 

Premien er 2 nydelige nøster fra Lana Grossa 100% Merino Ull :) KOS deg masse og ha en herlig
17.mai videre :) 
Det skal eg, HER i kroken min :) Go`klem fra en glad Vibbedille :) 

38 kommentarer:

Unknown sa...

Her har vi kommet hjem, fått av våte klær og endelig har vi følelse i tærne igjen. Bare kos hjemme utover dagen.
Jeg strikker på en vanlig lilla Dorthe genser i Drops Loves you 4 garn.
Ha en strålandes dag videre.

Eva sa...

Her jeg bor har det vært regn helt fra vi dro hjemmefra til vi var hjemme igjen, så nå gjelder det å få varmen i kroppen igjen. Det har vært koselig likevel med tog og aktiviteter på skolen til ungene.

Nå er det strikking og kos som gjelder. Litt senere skal vi til venner og spise middag. Så blir det mer strikking etter det :) Lurer på å starte på noe nytt. Er litt uinspirert av det jeg har på pinnene.

Anonym sa...

Her holder formen akkurat til å strikke flere renseblad til min stedatter....
veksler med å hekle flere oldemorruter til et pledd...
sååå nydelig farge på de nøstene der, passer veldig bra hos meg! :-)
hilsen Monica

ainaeh sa...

Prøver lykken igjen i dag jeg ;) pga et migrenefylt hode ble jeg hjemme. Nå begynner det ordne seg noenlunde så da blir d litt god mat snart. Spekemat og rømmegrøt står på menyen :) en fortsatt fin 17 mai ønskes alle :)

Borgny sa...

Hos meg har det vært oppholdsvær, men kaldt. Satt på øverste dekk på hurtigruta, spiste kake, strikka litt og så på toget som passerte utenfor. Heldige er vi som har anløp av hurtigruta på dagtid. Den ligger til kai i fire timer, så lørdag og søndag joine flere strikkedamer meg til et par strikketimer. Akkurat nå plages jeg med en babylue med flettemønster. Vet ikke hvor mange ganger jeg har rekt opp. Ja,ja...bare å prøve igjen. Til slutt knekker jeg nok koden.

Fjordheim sa...

I dag er det dobbel jobbing for meg. Først i boligen med tog og det som hører med.
Så blir det nok et tog og fest på kvelden med menigheten. Der jeg også er annsatt.
Så da blir det ikek tid til noe mer i dag.
Når jeg en sjelden gang stikker blir det stort sett sokker og så hender det jeg tar frem Jærkofta mi å får tatt noen omganger på den.
Ha en flott 17.mai kveld :)

Unknown sa...

Hei hei.Ja jeg har også bare vært hjemme i dag.sovet lenge og ladet opp til nattevakt i kveld.Har ennå ikke kommet i klærne , men men .for tiden strikker jeg på 2 prosjekt .persian dream (mangler kun 1 lapp) og blåveispiken .Du får ha en fortsatt fin dag.
vennlig hilsen Gry

Unknown sa...

Etter å ha stått opp kl 05.30(!!!) for å vekke ungdommene som skulle møte tidlig opp med buekorpset (ja, bor i Bergen ��) så var det tid for tur med hunden. Været var Ikke det beste, så istedenfor å vagle meg ned til byen fant jeg sofakroken og slumreteppet. Sovnet etter 10 minutter! Våknet opplagt like før to stk slitne, våte og kalde gutter kom hjem, klare for rømmegrøt og hot dogs. Resten av dagen blir stille og rolig, i sofakroken. Kanskje med litt håndarbeid ��.

Hilde sa...

Opp klokka 8 og skrelle poteter. Datter, barnebarn, hennes svigermor, svigersønn, min søster kommer hit og spiser etter toget. Overskyet i dag, lett regn men opphold da toget gikk. Litt kald vind.
Litt sliten etter alt og nå er jeg akkurat ferdigsovet med en aldri så liten middagslur. Nå skal det strikkes på Umaro, tipset til det teppet fant jeg i den glade bloggen din :-).

Laila sa...

Her har vi vært ute og sett på skoletoget her i bydelen vår. Nå sitter jeg og strikker på noen små sokker som skal til et sykehus for å varme noen knøtt på beina.

reSIRIkulert sa...

Mens mann er på jobb og unger er opptatt med sitt, så sitter jeg og 'kosestrikker' på en kjole til ei Tjorvendukke ;)

Anonym sa...

Min dag høres litt ut som din:). Vi kom hjem kl 3 i natt etter tur med mye som har foregått hele tiden. Jentene blånektet å stå opp for å gå i tog halv elleve. Helt i orden:). Vi koste oss hjemme i pysjen frem til ca halv to, da gikk vi ned på skolen en tur. Kake,brus og popcorn. Hjem igjen en time senere. Ut av pentøy og inn i kosedress og her blir vi resten av dagen.Strikker på en bolero til den eldste som må bli ferdig, den har vært på gang lenge. Ha en fortsatt fin dag, klem fra nattugla

Wenche sa...

Nesten helt standard feiring her i huset. Barnetog, grilling, droppet folketoget siden vi sovna på sofaen. Tok heller kaffe og kaker litt tidligere enn vi pleier. Været har vært bra så langt, 2 regndråper kan vel kalles ingenting. Nå skal det strikkes litt på Wiola. Ha en fortsatt fin nasjonaldag:)

Lise "Lizzy" Engdal sa...

Vi started dagen med utdeling av medale til veteranene som gjorde en innsats i Tysklandsbrigaden etter krigen. Min morfar på 88 var en av 90 som var med fra bygda her, under 20 som enda er igjenlevende og enda ferre som var tilstedet under utdelingen.
Deretter ble det tog, is, kaffe og litt gåing frem og tilbake før jeg nå skal kollapse hjemme i noen timer mens jeg strikker ferdig knappestolpene på Fåvangkoften til min mor. Kjempekos dag og i morgen retter jeg nesa nordover igjen! =D

Sylvia sa...

Hilser fra Spania.
Vi så først 17 mai tog i Fuengirola, spaserte i Porto Banus, og sitter nå på en strandcafe i Marbella med en kald øl. Strikketøyet som er et sjal, ligger i leiligheten, og blir strikket på i kveld.
Ha en fin kveld Vibeke.klem

Reidun sa...

17.mai her ble feiret i sofakroken med strikking på ei rekonstruering av ei nesten 60 år gammel barnekofte. Åsså har jeg vært å spist middag hos venner:) Nå er det tilbake til strikkinga :)

Anonym sa...

Med regn og 4 grader på Østlandet idag ble det en veldig kjapp tur ut. Måtte bare ha med 17-mai toget:-) Nå er det klutstrikk i pausen før vi skal bort til middag. Herlig avslappende feiring iår:-) Ha en fortsatt fin 17-mai:-) Maristrikk.

Barwitzki sa...

12 grader her solskinn og kald vinden blåser,
jeg hadde laget en riktig fin fest-
kake :-)) og vi har feiret - HIPP,
HIPP, HURRAAA... nå jeg sitter på sofaen og strikke min første kofte...
fortsatt :-))) ha riktig god 17. mai
dag. Stor klem fra Viola

Anonym sa...

Har feiret dagen med barnebarn. Nå er vi hjemme igjen, fyrer på peisen, sitter under pleddet og strikker på en sommertopp ! Snart eggedosis med litt konjakk😉 ønsker dere en fortsatt fin 17.mai, hilsen Marit i Skogen

Jorunn Lindal sa...

Nettopp hjemme med feiring med de 3 eldste barna mine og svigerbarn og ikke minst med de 3 barnebarna😊. Nå skal det strikkes på hentesett til et bonusbarnebarn som kommer i begynnelsen av juni, her MÅ det strikkes 😃😃. Ha en flott kveld alle sammen😀. Hilsen Jorunn Lindal.

AnnetteK sa...

Gratulerer med dagen!

Nå har jeg landa i sofakroken, med luestrikking, etter en lang og flott dag. Vi har feiret med familie, og bnære venner. Masse kaker, kos og 0 stress <3

Ønsker deg en flott kveld!

Solveig sa...

Hei ☺️ Gratulere med dagen 😊 det har vært en lang dag ... Begynte med morgenprosesjon kl 7.00 da plasker det skikkelig, så barnetoget, folketoner og russetog ... Nå er bunaden av og joggebuksene på 😊 kjekt med bunad, men deilig å få den av ... Strikketøyet er kommet i fanget så nå er alt velstand. Her strikkes det lue som skal være en del av en 50- års presang. 50- åringen ønsker seg noe friluftsrelatert så da må vel lue og selbuvotter være midt i blinken. Kos deg med deg og dine 😊 hilser vel innom i morgen igjen ...

Unknown sa...

Hjemmekos her også---en tur ut i naturen en times tid-så hjem til strikketøy og godstolen

Anonym sa...

Dagen starta med å bli klissblaut i barnetoget, heim å få på tørre varme klær og sko:) ut å kjøpa is,kaker og alt som høyrer til ein slik dag. :) No er godt å varmt i heimen og posen med spøtet venter, retrokufta til meg.. Den hadde vore god på no.... Godt eg har bra utval i skapet frå før ;) fortsatt god 17.mai til deg, kjekt å sjå koss din dag har vore.. Helsing Marta K

Monika sa...

Vi har hatt en tradisjonell 17.mai feiring med tog osv. Nå er alle mann i pysjamasen og vi ser barnetv før barna skal i seng. Da får jeg finne frem selebukse med føtter fra Nøstebarn som jeg strikker til minstebror :)

Soline sa...

Nå har jeg inntatt sofaen etter en lang dag med barnetog og borgertog. Lurer på hvordan jeg skal klare meg gjennom neste arbeidsuke :-(.

Skal snart feste tråder på en duk pluss et håndkle og så strikker jeg vel videre på en jakke jeg holder på med til meg selv tror jeg....

Tantekaramellen sa...

Vi har fått med oss barnetog, borgertog og russetog. No strikker jeg på en Ravello.
Nydelig farge på garnet.

Hiks sa...

Her har det bare vært sofakos på oss siden ungene er for store for å gå i tog og for små for barnebarn !!
Lite strikking for tiden side vi pusser opp kåken. Har hekla meg uglekappe til kroken min i stua.Den kommer nok opp så snart den er tørr.:-)

Unknown sa...

Hei jeg har hvert på jobb først i dag på sykehjemmet. Og etterpå ute å spist middag,med en kjøretur og softis. Koselig dag.

Kristin sa...

I dag har vi og våre 3 barn gått i tog, hvor vi må løpe til bilen og råkjøre ned dit minstemann skal gå på toget med barnehagen sin. Hatt 2 runder med besteforeldrene, russetog i byen, kioskvakt på 17.mai arrangement og så avrundet jeg med litt vasking på bada. Kjøpte garn til 2 jakker til meg selv i går, NOE som er historisk for jeg er på slankern og har lyst til å lage noe som motiverer meg :-) og jo, jeg hadde jo bursdag forrige uke så da kunne jeg gå god for det kjøpet selv om skapene er fulle av garn :-)

Edny sine puslerier sa...

Koselig dag med fint vær, flagg og trivelig besøk. Strikking og hekling blir det dårlig med siden jeg har en senebetennelse som ikke vil gi slipp.

Tika sa...

Her har det vært en forholdsvis rolig dag. En liten tur til byen så minsta fikk gå i tog siste del av veien. Ruta er alt for lang til at mine bein klarer det (og faren sine), så her stiller bestefar opp som togkompis mens vi andre holder av plass på Røde Kors til kaker og kos. Ellers tok besteforeldrene ungene med på skoleleker (nærskolen deres har større utvalg og opplegg enn vår) mens vi laget til kaker og koldtbord her hjemme.

Ellers har dagen gitt et flott vær her nord, jeg har ikke vært innom bysentrum for første gang på flere år og har ingen anelse om hva som foregikk der. Sendt en varm tanke til onkelen min har jeg også. Han hadde bursdag i dag, men gikk bort så alt for tidlig. Hører enda kommentarene hans om hvor heldig han var når alle feiret dagen hans og ropte Hurra...

På strikkefronten går det i en barnejakke der det stort sett bare er stolpene igjen, og en lue til "Kjærlighet og varme på veien" på facebook. Så resten av kvelden blir med føttene høyt og pinner i hendene.

Rikke sa...

Her oppe i nord har vi hatt fint vær med sol. Har gått i tog, og syns dette fortsatt er stas til tross for at jeg snart blir 26 år og ikke har fått barn selv enda. Syns det er flott og kunne stase seg litt opp med bunad og flagg, samt høre på korpset som spiller. Spist middag hos mamma og pappa, og så fjøsstell etterpå (jeg og samboeren har sau). Avslutter dagen med sofakos, en cider og sjalstrikking- holder på med Haruni, snart ferdig! :-) Ha en fortsatt fin kveld! Hilsen Rikke

Myrtells rotekrok sa...

Hipp hurra for 17. Mai. Jeg feiret dagen i koseklær på sofaen og ladet batteriet. Og strikket fine babyklær tiø nevøen min

Anonym sa...

Store deler av dagen har gått med til å bekymreseg for hva som har skjedd med katten. Men etter en kald og våt tur i barnetog ble hun heldigvis oppdaget lettere fortvilet i naboens garasje. Stor gjensynsglede og MYE kos resten av dagen. Dagen ble reddet :-) Og litt vottestrikking helt på tampen men MaxManus surret på tven.
Ann-Kristin

Marit sa...

I går ble det ikke noe tid til å kikke på nett. Koser meg nå. dagen igår ble tilbrakt med barn og barnebarn, morgenprosesjon, barnetog og folketog . lapskaus på skolen barna går på. Da vi kom hjem var jeg TRØTT, rygg og bein verket.
Det ble tidlig kveld. Kan det være alderen.:) I dag skal jeg kose meg med klutstrikk.

Mammaka sa...

Nå har det blitt 18.mai her. I går hadde jeg helt Internett-fri. Så jeg er sikkert for sent ute til å bli med i trekningen. Men det gjør ikke noe. Jeg hadde en flott dag i går, der dagen ble feiret slik den alltid har blitt feiret. Med barn og barnebarn, folketog, samling inne i Grendahuset med masse kaker og underholdning. Ute var det leker for store og små. Og alle vant! Ellers er det alltid hyggelig å hilse på de som kun er hjemme i bygda for å feire 17. mai sammen med slekt og venner. Da kvelden kom, var det godt å sitte med bena høyt og pleie gnagsårene etter bruk av bunadsko, som jeg har brukt i 30 år. Like vonde ennå. Ja, og selvfølgelig måtte jeg strikke litt på MiniMalsen-koften jeg holder på med. Håper alle andre her inne hadde
en like trivelig dag, som jeg hadde. I følge værmeldingen skulle det forresten bli minusgrader, sludd og snø her. Slik ble det ikke. Vi var strålende fornøyd med kun litt yr, sur vind og noen få plussgrader. Det kunne vært så mye verre ;)

Vibbedille sa...

Du er med du MammaKa, har akkurat startet trekningen ser du :)