mandag 8. juni 2015

The Notebook-Skriver DU Strikkenotater?

Fikk et spørsmål om det var mulig å titte INNI mine notatbøker!
Jepp, det går an, men om du skjønner det samme som meg hehe 
Ja det er jo spørsmålet :) Kan iallefall vise hvordan eg skriver de, det har blitt en del utskrevne bøker etter hvert! 
De er jammen gode å ha, SPESIELT om du
har en del Ufo`er liggende rundt omkring slik som meg :) 


Her er det notater på et ferdig prosjekt.
Når eg strikker noe med gjentagende rapporter lager eg et system slik det bare er til å krysse ut omgang etter omgang, dermed kan eg når som helst legge arbeidet fra meg og plukke det opp igjen 
f.eks 1 uke senere :) 


Husker du sjerfet Hitchhiker fra forrige innlegg??
HER fant eg jammen notatene! Utifra dette kan eg bare plukke arbeidet opp som eg bare var en tur på do og fortsette å strikke :) Smart ikkje sant?
Men da gjelder det å ikkje glemme å notere.

Eg noterer ALT eg har gjort, selv om det samme står i oppskriften, 
står det i notatene, ja DA betyr det at eg har 
gjort det som er skrevet :) 
Enkelt og greit :) 


Eg har omtrent ALLE notatbøkene min rett i nærheten, 
vet jo aldri når man trenger de :) 


Hvis du har tenkt å starte med notatbøker, ja DA trenger du jo en! Siden eg har et lite lager deler eg så gjerne vettu :) 
De solgte disse bøkene en periode på Nille så i panikken 
sopte eg med meg alle!
Ikkje noe dyre bøker, men AKKGØY med en liten 
pakke i posten, ikkje sant??

Du trenger bare å skrive en kommentar på innlegget!
Skriver du notater og på hvilken måte i tilfellet? 


SEEE den FLOTTE gaven me "fikk" i dag! 
Skriver "fikk" i gåseøyne FORDI det som ungene lager på skolen har me bare til låns pleier eg å si, for de skal ha muligheten til å ta det med seg når de en gang får et hjem :) 

Det GNISTRET av Jr sine øyne da han kom mot bilen med denne under armen! Eg har GLEDET meg i mange måneder til at denne krakken skulle bli ferdig :) 
Det er så gøy for nå har me 2 krakker her i stua, 
denne og den eg laget i 6.klasse :) 
Syns det er så koselig med slike krakker og eg er så glad 
for at Jr også malte sin hvit :) 


Nå er det middag på bordet og i dag har Habibi
digget til deilig deilig "Berzella" :) 
Eg står over for øyeblikket og sniker til meg litt noe senere :) 

Sola skinner og det er nesten litt varmt :) 
Håper du også har en fin fin dag og at formen din er på TOPP :) 
ALLE fortjener GODE dager :) 
KOS deg og ha en herlig dag!
9 skoledager til FERIE! :) 


Go`klem fra ei optimistisk Vibbedille :) <a href="http://www.bloglovin.com/blog/2257088/?claim=n946zw6dcg8">Follow my blog with Bloglovin</a>

17 kommentarer:

Wenche sa...

Slike notater er gull verdt. Det har jeg lært etterhvert jeg og:) Flott krakk han har laget. Kjekt at det får lage noe skikkelig:)

Kristine Tønnevold Davidsen sa...

Jeg prøver å få til strikkebok notater, og har omsider funnet den ultimate boken for dette. Samme str som din, men med ruter!! Og med strikk rundt permen og holder til penn!! :-)
Jeg tenker å ha med selvsagt garn og pinner, produsentnavn/tittel på oppskrift og nr på heftet. Skulle heftet/oppskrift forsvinne ser jeg at de i min garnbutikk ofte spør etter nr på heftet, da de har et system som gjør det lettere for de å finne hefter til kundene utfra nr!! I tillegg har jeg vurdert å ha med en liten trådbit fra hver farge jeg skal bruke i arbeidet og start/ferdigstillingsdato. Og selvsagt evt endringer jeg gjør, det hender rett som det er at jeg gjør min egen vri da jeg ikke få til eller liker det som er i oppskriften!!
I tillegg fører jeg bl.a. lister over aller klutene jeg lager og gir vekk. Synes det er artig å se hvor mange det blir i løpet av et år, for at det blir en god del er det ikke tvil om. I tillegg til selvsagt hvem som får de og hvor mange den enkelte får!! :-) Jeg strikker også masse sitte underlag som jeg lager liste på, greit å vite hvem som har fått og i hvilken farge og str!! :-)

Soline sa...

Jeg skulle ønske at jeg skrev notater......

Sommertid sa...

Så fin en krakk da gitt . Slike ting verdsetter man resten av livet.

Visst må en skrive notater , jeg som lider av startitis og har monteringsvegring i tillegg. Fysjom det er tilstander her til tider. Og uten notat bøkene hva skulle en gjort da ?
Er ikke like nøye alltid hvor mye som noteres, da jeg også bruker Goodreader og de annotated mønstrene med mine notater direkte på dem, som jeg lagrer digitalt i skya.
Ha ei fin juni uke !

ainaeh sa...

Jeg har prøvd å starte den skrivinga flere ganger - men d blir som med prøvelappen - helst ingenting. Kanskje det er tida for å fikse d nå ?? :)

Sylvia sa...

Heisann
Kjempefin krakk jr har laget. Synes jeg ser hvor stolt han er over den.
Jeg vant jo en kjempefin notatbok av deg for etpar år siden. Den fikk mannen min, og den er han så glad i og den er i daglig bruk. Der setter han opp alle arbeidstimene sine, og den er med han overalt. Tenkte du skulle vite det.
Jeg skriver også notatbok, som deg, med alle oppskriftene i, og limer av og til opp garnet, setter streker, og skriver opp endringer jeg gjør og fremgangsmåter. Veldig kjekkt. Min er med ruteark og spiral i siden. Kan ikke være foruten den lenger, jeg nå.
Hjemme fra jobb i dag. Der er jeg aldri, men nå er jeg så dårlig av bihulebetennelse , at det var eneste utveg for å bli bedre.
Håper iallefall at DU har en toppers dag Vibeke.

Klem

Hilde sa...

Har mange ganger tenkt at jeg må begynne å ta notater. Bruker uhorvelig lang tid på å finne ut av ting hvis det er ei stund siden jeg la det ifra meg. Ofte kaster jeg rett og slett ufo

Gunn Kristin sa...

Notater skrives her også :)
Når jeg begynner på nytt prosjekt, lager jeg en mappe på pc'n hvor jeg legger inn oppskrift, diagram og lignende. + et skriveark til å notere på. Viktig å ha all info tilgjengelig til senere bruk.

gimmeline sa...

Eg har snart skrive ut ei notatbok, faktisk, og treng ny :) Kjempefint å ha når eg t.d. endeleg har greidd å strikke eit par sokkar som faktisk passar, og dermed har ein fair sjanse til å gjenta suksessen seinare, hehe...

Marit sa...

Kjempelurt med notater.
Jeg er nok ikke flink med det.
Håper er at jeg kan starte. noterer alltid på bilder av ferdig arbeid hvor oppskriften finnes, og noen ganger er det notert litt der.
Ha en fin kveld. I dag har det vært sol på karmøy, men ingen varme.

Ann-Kristin S sa...

Jeg har begynt å skrive notater etter å ha lest i bloggen din. Men jeg har bare en sånn bitteliten en, med ruter. Så jeg har også gjort forsøk på eget design i den, men vekslende hell.
Kjempesmart å skrive ned, så man kan legge fra seg prosjektet litt hvis man går lei. Og så er det ikke noe problem å ta det igjen. Tipp-tipp-tommelopp.

Line Kristine sa...

Jeg skriver også notater og har funnet ut at det er veldig lurt. For ikke så rent sjelden holder jeg på med flere strikkeprosjekter på en gang, og da er det i hvert fall lurt. Og så er det jo som du sier - vi kan når som helst plukke opp et strikketøy, se på notatene og fortsette der vi slapp. Kjempekjekt! :)

Hege Frem sa...

Og så var det meg da.. masse notater, på Raveley, i boka og en skokk med post it som blir flyttet inn i boka. Fryktelig logisk og lett forståelig helt til jeg ikke husker hva jeg tenkte. Og ser at jeg har glemt å skrive ned en liten ting og så blir det bare tull. Fordelen med dette er at jeg ikke har ufoer, kanskje 2-4, ett teppe med gjentagende mønster så til og med jeg skjønner og ett par andre som overhode ikke kommer seg noen vei fordi jeg ikke skjønner hva jeg mente i boka mi. Og ja, gullfisken lever sine glade dager her også, skal ikke mere enn noen dager til før der bare blir tull 😂

Hege Frem sa...

Forresten : godt jobbet jr og takk for notatboktitting!!

Ugla sa...

Notater er alfa omega! Hvordan skal man ellers huske hvilken heklekrok man har brukt når man tar fram en UFO? Eller jeg pleier ikke å ha UFO'er, jeg har bare SVÆRT langdryge prosjekter :-)
Alternativet er selvsagt å ha nok heklekroker til et hvert pågående prosjekt, men det hadde blitt dyrt :-)

Hiks sa...

Burde absolutt bli flinkere til å notere. Jeg bruker kopier av mønsteret og kroter på den som jeg legger sammen med arbeidet. Ikke alltid det funker, men jeg prøver. :-).Superflott krakk !!

AnnetteK sa...

Jeg tenker ofte at jeg skal begynne å skrive notater, men det blir liksom ikke. Hadde kanskje vært enklere å komme igang med en bok også, så da spørs det om jeg kanskje skal ta en tur inn Europris i morgen, mener nemlig å ha sett lignende bøker der!


Ønsker deg en flott strikkekveld!