onsdag 24. desember 2014

Et annerledes blogginnlegg.

Dette vil bli et litt annerledes blogginnlegg, gjerne er langt også. Dette vil ikke bli like livlig som de andre innleggene fordi jeg er ikke vibbedille. For de som gjerne ikke leste mellom linjene i over er det ikke Vibbedille som sitter bak skjermen og trykker på tastaturet. Jeg heter Amira AKA Solstråla, min mors datter på 19 år. Jeg vil bruke denne muligheten til å fortelle litt om min mor, riktignok min beste venn. Hun vet ikke at dette er i ferd med å leses av deg, eller i det hele tatt at dette blir skrevet. Jeg føler hun fortjener en heftig klapp på skulderen for personen hun er, fordi hun ER fantastisk på alle områder. Hadde man spurt meg for 5 år siden om hvordan min mamma var, ville nok svaret vært annerledes enn det jeg svarer med hodet hevet idag. Min mor er ei dame av utseende og en enestående jente på innsiden, hun er en blanding av ung og eldre. Min mor er nemlig den beste i verden, ingen andre kan noen gang erstatte hennes rolle i mitt liv. Uansett hvor mange ganger jeg tenker at "nå skal jeg være uavhengig, jeg skal være min egen person" så springer jeg like fort tilbake til mamma. Hun er min mor, hun kan være streng, men hun er også min venn som gir meg råd. Min mor er en kvinne med flere yrker, hun er lege, sykepleier, psykolog, rådgiver og en badass venn i nøden. Jeg vet med hele mitt hjerte at hun hadde gått barfot til Kina for finne det jeg trengte om det var nødvendig, og det er selvfølgelig gjengjeldt. Grunnen til at jeg skriver det nå er fordi alle man er glad i fortjener en ekstra påminnelse i julen, og julen kan være vanskelig for mange. I min familie har vi laget et hjem, et hjem med mye kjærlighet og takknemlighet. Det er en stygg sannhet at mange setter mer pris på gaver enn folk rundt seg, i vår familie setter vi mer pris på menneskene og det vi deler, enn gavene. For meg står familien sterkest, gaver blir satt pris på, men kjærligheten som julen bringer slår alt. Så ja, min mor er min helt, min klippe i hverdagen og en mor som henne skal godt gjøres å finne. Mamma er ei dame med tæl, en dame som man sjelden ser gråte. Hun er sterk for oss alle og får alle rundt seg til å se på de fine tingene, på de tingene som betyr noe. Dette sier jeg ikke fordi hun er min mor, men fordi at alle rundt henne ser det også, det er sjelden noe som knekker henne, hun reiser seg stadig opp og kjemper videre!

Så til deg mamma: Takk for alt du har gjort og for alt du kommer til å gjøre, takk for alle fine stunder og litt mindre fine stunder. Du har gjort meg til en bedre person og jeg vet at dine grunnverdier sitter sterkt i min personlighet. Min fremtid har du formet og meg som person hadde ikke vært den samme uten deg. Takk for at du er du og at du alltid er der for oss alle. Ingen ord kan noen gang beskrive hvor mye du varmer med ditt smil, og din latter lever evig! Jeg elsker deg, mamma. Du er uerstattelig!

Så over til alle dere andre; fortell de som står deg nærmest hvor glad du er i dem! Alle fortjener det, smil litt ekstra til fremmede på gaten fordi du vet aldri hvordan ting står til, kanskje blir du den som gir dem det lille ekstra som skal til. Alle fortjener et smil eller et hei. (vi nordmenn er dårlige på det)
Start en samtale med noen fremmede, spør hvordan det går. Gjør en innsats og sett pris på alt du har og menneskene rundt deg.

HA EN RIKTIG GOD JUL MED NÆRE OG KJÆRE!

16 kommentarer:

Lisbeth Severinsen sa...

Et nydelig innlegg, dette må du nesten henge på veggen ! God jul til dere alle, klem fra Beth

Fjordheim sa...

Dette tror jeg så gjerne.
Bare det lille hun deler på bloggen forteller om
et raust og utrolig godt menneske.
Selv om hun sliter med helsa,
finner hun stadig noe å være glad for. en utrolig
viktig egenskap.
Ønsker dere alle ei riktig god julehøytid sammen med alle dere er glad i :)

Vanja sa...

Fantastisk godt skrevet Amira. og jeg tror fullstendig på det du skriver. Din mamma er et beundringsverdig menneske, hun lyser opp i manges hverdag gjennom bloggen sin. Fint å se og godt å høre at du "offentlig" gir henne en så fantastisk gave som dette innlegget er.

Anonym sa...

<3 Er ofte innom bloggen her, fordi den stråler hjertevarme, glede og kjærlighet... Og masse inspirasjon. God jul og stor juleklem!

Snefrid sa...

Det har forundret meg mange ganger at et menneske som sliter med alvorlig sykdom, likevel kan spre så mye glede gjennom bloggen sin. Jeg unner henne det aller beste, og ble inderlig glad for å få vite at hun har en så hengiven og kjærlig datter.
En stor juleklem til dere begge <3

Ellen Svetlana Grønlund sa...

Gode ord <3
Klem
Ellen S

GreteH sa...

Kjærlighet <3

Tove R sa...

Ønsker dere alle en fortsatt fin jul og godt nyttår. Herlig blogg :-).

Sylvia sa...

Det var fine ord å skrive om mamman sin, det.
Du vet, vi mammaer gjør alt for våre barn, så vi vet at de har det bra.
Din mamma er en utrulig dame, litt mer enn vanlig. Og det må være flott for henne å ha en datter som deg, som setter så pris på henne, ved å skrive dette innlegget.
Jeg håper dere har en herlig jul alle fire, og når man er sammen med dem man setter mest pris på, ja, da er det perfekt, selv om man ikke har alt, men alikevel har man alt, man har hverandre.
Julehilsen fra meg.

Hanne sa...

Vakkert skrevet <3
God jul :-)

Jane Birke Nielsen sa...

Så flot et indlæg Amira :-) Jeg får helt tårer i øjnene når jeg læser det.

Jeg kender ikke din mor personligt, men er ikke det mindste i tvivl om at hun er en helt speciel og dejlig dame og mamma <3

Birkus sa...

Kjære Amira - solstrålen ❤️ Sitter her med gåsehud etter å ha lest innlegget ditt. Fantastisk flott skrevet, og akkurat sånn jeg oppfatter din mor igjennom blogginnelggene hennes.
Ønsker dere en fantastisk flott romjul.

Oddbjørg sa...

Nydelig skrevet!
Fortsatt god jul til dere alle!

Niko sa...

Du Amira er sannelig din mor datter. Din mor ergo, omtenksom og kreativ jente. Jeg sier jente, hun er like gammel som elste datter vår. Du har heldigvis arvet mangt og mye fra din mor. Har fulgt dere siden 2007 via net. PS har vært på flere strikketreffet men de som din mor har stått i spissen for står øverst alle sammen. Ha ei flott jul og sammle krefter til god innsats på skolen. DET ER VIKTIG FOR DEG.

Anonym sa...

Fantastisk mor og datter��

Kristin sa...

Så gode og kloke ord! Nydelig å lese:) Jeg håper min 10-åring vil føle noe i nærheten om ti år, og gjør hun det, vet jeg at jeg har klart den viktigste jobben min, tross sykdom her også. Tusen takk Amira.