søndag 21. desember 2014

SØT mottaker og SØTE drømmer

SØTESTE Prinsessa er ute å lufter den fine Uglelua eg strikket til
henne sammen med NøstebarnDressen i samme stil ;) 
Det er såååå herlig å få slike bilder og se at tingene passer så fint :) 

HER kan du se hele settet hun fikk 


Strikker fortsatt til Prinsessa, eller dvs si til Dukken 
hun skal få i 1-års gave til Våren ;) 

Det er sååå KOSELIG å sitte å potle slik med småting ;) 

EG burde virkelig få gjort ferdig det MysterieSjerfet også.......
Hadde vært kjekt å fått det ferdig til 4.Januar og blitt
med på konkurransen......MEN eg vet ikkje om eg faktisk vil ha det lengre, det er faktisk OVER 2 meter nå hehe 


FØRST ble eg litt lei meg da me fant ut at Bonden VÅR hadde sluttet med JuletreHogst i skogen sin.....SNUFS......... 
Men SÅÅÅ etter nøye vurdering, ja for eg må jo bare si det at eg syns det er LITT for mye å betale ca 1.000 K for et 2m tre som skal kastet 1.Nyttårsdag...... Om litt over ei uke liksom.....
Hadde me nå ennå oppdaget for 2 uker siden
at Bonden hadde sluttet hadde det vært noe annet, 
MEN me er verken kravstore
eller rådville hehe Ungene fikk en STILIG ide hehe

Me har altså pyntet den enorme stålbjelken som står midt i stua HAHA
Ble utrolig koselig LYS inne om ikkje annet +
at me fikk eg sted å samle gavene etter hvert :) *Fornøyd* 

NESTE Jul blir det nok muligens et tre på 3 m MoHaaaaa 


 Juletrepynt har det også fått, iallefall den spiselige varianten hehe
Kan ikkje henge for mye på siden ledningene 
henger fast med litt tape hehe


Har allerede vært litt effektiv i dag, har skjært opp
og pakket alle karamellene ;) 

Så bra som de er i år har de aldri blitt før!
Ikkje klissete eller noe og de var harde og dele, 
MEN de smelter  i munnen :) 

Kjapp oppskrift;
1 dl sirup
2 dl sukker
3 dl kremfløte

Kok ca i 1 time og rør ofte + det skal koke hele tiden, 
skru ned så det ikkje koker over, ta dråpetesten i kaldt vann ;) 


Prikken over I`en med karameller er å ha de innpakket
i RØD cellofan og oppi en cellofan spisspose ;) 

1 porsjon ble hos meg akkurat 80 stk + litt avkapp av kanter 

Blir nok å gi bort noen tenker eg ;) 

Planen videre i dag var vel egentlig å lage til marsipan, 
men sånn egentlig er eg litt LEI av å dyppe i sjokolade hehe
Me har nå 13 sorter inkl karamellene + kjøpe snop etc
JA, me har mer enn nok,  
men her er det å LAGE som er kjekkest hehe

Har vel egentlig overlatt til Jr å bestemme, 
vil han, Ja da lager eg i stand og me kan kose oss noen timer-
Inntil da skal eg sitte her å KOSE meg 
i kroken med strikketøyet ;) 

Gjerne like greit for eg spiste LITT for mye Fahitas i går hihi
så magen lever sitt eget liv i dag, men eg har klart
å få kontroll på smertene så det går BRA ;) 

Ellers varierer energinivået, MEN eg er veldig flink til å ta
både hviledager og pauser innimellom-for det å STRESSE
er bare tull + at det straffer seg ;) 

4 lys er tent og eg er FULL av JuleGlede i magen
og skikkelig klar for kalkun på Julaften ;) 






KOoOS deg masse og ha en
FORTRYLLENDE
herlig søndag ;) 




Ho-Ho-Ho





Go`Juleklem fra ei meget fornøyd Vibbedille ;) 

7 kommentarer:

Sylvia sa...

Det er det tøffeste juletreet jeg har sett!!!!
Jeg har skikkelig sansen for det, Vibeke.
I fjor plukket jeg Kvister , hadde oppi Vaser, og pyntet med glasskunst, nisser, engler osv..... Vi feiret ikke her hjemme, så det var ingen vits med tre. Det samme i år, så siden jeg har lysslyngen, så ER det like mye verdt som et tre med lys, hi hi...... Sophia vil ha det med opp på Internathybelen når hun drar opp igjen etter nyttår, for hun synes det er skikkelig kos med disse smålysene.
De karamellene dine ser farlig gode ut. Jeg har brukket to tenner pga lakriskarameller, og de var myke!!! Så disse hadde jeg ikke turd å teste, he he. Men biscottien er så hard, at jeg er redd det går noen tenner der......ho ho
I dag har jeg gjort alt annet enn å strikke. Og jeg som planla en strikkekosedag. Vel, får prøve å se om det er mulig i kveld.
Ha en kjempekoselig kveld, Vibeke. Klem

Sylvia sa...

Prinsessa er skikkelig fin med hjemmestrikka. Jeg glemte å si det.........

Eva sa...

Så søt Prinsessa er :) Og fin lue!

"Juletreet" deres ble dekorativt. Vi har julepalme i år. Man får pynte det man har :)

Sommertid sa...

Så fint og koselig dere har det . Man bruker det man har tilgang til. Her er vi igjen heldig og kunne hente inn ei gran fra hagen i år. Ikke alltid vi kan det da, men da har vi slekt som har skog som vi kan finne et tre i.
Ja, hjemmelaga snop blir det kun 2 av her også vurdere jeg hardt om det blir Sarah Bernhard i langpanne. Den deler jeg da med svigermor. Blir mer enn nok !

Ha ei fin 4.søndag i advent og god jul

Mitt lille roterom sa...

Norges morsomste juletre? :)
Ønsker deg og dine en herlig julehøytid og et godt nytt år 2014.
Varm klem fra
Ann Elisabeth

Barwitzki sa...

Så søte prinsessa - deilig er bildet.
Masse himmelske snadder viser du...
herlig. Jeg skripe opp Karamellene...
mhhh... jeg vil lage hurtig. Tusen takk for opskriftene Vibeke.
Morsom din juletre :-)))
Juletre vi pynter i morgen.
Kos deg. Ha en riktig fin jul.
Hilsene og klem fra Viola.

Rebecca sa...

Neste gang du skal lage karameller har jeg en fantastisk oppskrift til deg (jeg har fått kommentarer som; "åh, jeg trenger aldri mer å kjøpe godteri hvis du lager dette minst en gang i mnd" og "jeg tror jeg fikk orgasme i munnen"..). Det er ikke mi oppskrift, men jeg fant den på nettet :)

Du trenger:
1 boks søt kondensert melk (ikke viking! veldig viktig!)
125 gram smør
150 gram brunt sukker
2 ts lys sirup
Frø fra en 1/2 vaniljestang
100 gram hvit sjokolade

Smelt smøret i en kasserolle, tilsett alt bortsett fra sjokoladen. Rør hele tiden mens det koker opp. Når det har kokt opp skru ned og la det småkoke i 10-15 minutter mens du rører. Da skal det begynne å bli ganske tjukt. Når du har gjort det, ta kasserollen av plata og tilsett hakket sjokolade og rør om til det er smeltet. Hell i en form (firkantet 20*20 form f.eks), som er kledd med bakepapir. La stå i 3-4 timer eller over natten og du har karamellfudge som rett og slett smelter i munnen.

Smaken varierer litt med hvilken type sukker du har i - men de er dritgod uansett!