lørdag 20. februar 2016

MANSAF! Et Herremåltid! -Oppskrift!


Ahaaa dette er lørdagen sin det!
Mmmm sååå SNADDER!

Du kan si det sånn at Ali har stått noen timer
på kjøkkenet i dag ja! Det tar TID å lage libanesisk mat,
det er liksom ikkje noe du bare slenger sammen selv om det ferdige resultatet KAN se slik ut av og til hehe

Det er nøysomt og i spedd en god del kjærlighet i tillegg hihi

Nå skal eg, etter Ali sin forklaring prøve å fortelle deg hvordan DU kan lage det samme hjemme :)
Følg med!


Dagen før bløtlegger du ca 250 gr mandler for deretter
å skrelle dem, legg dem så i en skål i kjøleskapet
og la de ligg til dagen etterpå når du skal bruke de-
De være skikkelig tørre ser du.

Du begynner med å steke mandlene i olje, strø over vanlig pepper, "7`pepper" (Kjøpes på arabisk innvandrer butikk) og chillipulver)
Stekes gylne, tilsett så 200 gr valnøtter,
la de surre rundt ei stund :)
På dette tidspunktet er dette skikkelig NYDELIG snacks!

Ellers trenger du et kalkunbryst som
er blitt stekt vanlig i stekeovnen.
(Me frøs ned hele det ene brystet etter kalkunen me hadde på julaften).
Det samme gjorde me sist me hadde lammelår til middag, frøst ned et skikkelig stykke av kjøttet. 

I dag strimplet Ali alt dette kjøttet, freste det i olje og samme omgang med krydder som nøttene fikk.

Kok ei gryte med ris slik:
50 gr smør i ei gryte
2 terninger med hønsebuljon
Når dette er smeltet hell over 4 kopper med ris, bland godt,
Tilsett 6 kopper med vann, rør litt når vanner
koker sett plata på 1 med lokket på og la det kose seg selv.
Nå skal det stå slik i ca 40 min
og da er risen til dette formålet helt perfekt
(Ali bruker sånn stor pose Jasminris fra Kiwi/Rema)

Bland så risen sammen med lam og kalkun, legg noe av kjøttet til sides for å legges på toppen til slutt
Tilsett halvparten av nøttene når du blander

Hell herligheten på et stort nok fat, legg resten av kjøttet
over og strø så resten av nøttene

Pynt med litt garnityre, ALi bruker alltid
paprika og bladpersille



Sett deg så ned og NYT! <3 



For at hele måltidet skal blir HELT
perfekt så lager du er skål med

Laban Riahr:

1 liter Kulturmelk
3 dl kaldt vann
4 fedd hvitløk
1/2 ts salt
MASSE agurk i terninger

Dette bør du lage før du i det hele tatt starter på middagen,
sett skåla i kjøleskapet og la det bli skikkelig kaldt

Du fryner gjerne på nese, men dette er skikkelig godt!
Spesielt HIMMELSK til denne type mat,
det nøytraliserer smakene på en måte!

Hvis du spiser ei skål med Laban anbefales det at evn sengepartnere gjør det samme...




VELBEKOMME!




Nå skal resten av kwellen nytes med gutta mine, skal kose meg med strikketøy og etter hvert "Hver Gang Vi Møtes"- Perfekt Lørdags kwell :)




KOS deg MASSE
DU også :)
Smask!






Go`klem fra ei mett og fornøyd Vibbedille :)

5 kommentarer:

Wenche sa...

Åååå, ble sulten jeg. Elsker mat fra denne delen av verden. Tror jeg må prøve dette neste helg. Planlegge litt

Turi sa...

Åå så flink mann du har. Ser jo helt fantastisk ut 😀 Får lyst til å prøve.. Kos dere masse videre 😀

Mona Charlotte Hansen sa...

Å ble sulten. Det så utrolig godt ut:) Ha en strålende kveld :)

Mona Charlotte Hansen sa...

Å ble sulten. Det så utrolig godt ut:) Ha en strålende kveld :)

Unknown sa...

Hei. Så flott og innbydende mat! Takk for at du deler oppskriftene! Fnyser aldeles ikke på nesa av kefir-sausen. Selv digger jeg kefir med salt i på tallerkenen nesten en hver ris-rett, noe jeg lærte av en iransk venn. Din ser hakket bedre ut. Ha en god kveld! Hilsen Blomsterbarn