tirsdag 23. februar 2016

Selbu Inspirasjon og Frustrasjon! -Norske Oppskrifter


Nå nærmer det seg jammen slutten på den Selbu Inspirerte Tunika/Kjolen min! Bare noen få cm igjen på den første lommen, 2 lommer totalt,
men de er kun 15 cm dype så dette går kjapt!

Når lommene er ferdige, ja da er
strikkedelen ferdig....eller....?Hmmmm har oppservert et aldri så lite tilbakeslag HER!! Kjenner at det KNAGER noe helt irriterende! Av og til bare skjer dette! Jaja, eg tror eg velger å løse problemet med
å rekke opp og strikke en noe lengre vrangbord på en bittelitt tynnere pinne. Da nærmer eg meg vel mer en kjole etter hvert!?? Jaja, bare "Kjolen" holder seg OVER knærene
så er eg fornøyd hehe

Nei, ikkje en gang når eg har strikket ny vrangbord er herligheten ferdig.....Neida, for denne tutta elsker å dille
og ikkje minst påføre meg selv EXTRA arbeid-
ELSKER DET! hihi

Har nemlig planer om en del maskesting!
Jada, elsket og hatet av mange, selv syns eg det er kjempekjekt, iallefall når det blir fint! Krysser fingrene for at det blir BRA på første forsøk :)

Har fått en god del spørsmål om det finnes oppskrift på denne kjolen, ja og DET gjør det jo, men gjerne ikkje slik du tror. Denne kjolen er i sitt slag UNIK,"Designet" av meg hehe Men, eg har brukt en "Grunnoppskrift" som er helt genial, nemligen Still Light Tunic :) Deretter har eg Googlet Selbu border + eg har brukt mønsterhefter, nesten som en klipp
og lim metode. Strikket litt fra her og litt fra der og eg tror virkelig eg har laget tidenes tunika hehe Bortsett fra en bretta vrangbord er iallefall EG veldig fornøyd og eg gleder meg syk på å vise den frem skikkelig :) Snart, ganske snart!

Hvis du ikkje vil kaste deg ut på et slikt stort arbeid,
men alikevel vil strikke Selbu, ja så har eg funnet noen FLOTTE Prosjekt som du kan kaste deg over :) KOS deg!


Marianne Braastad

Gratis og Norsk OppskriftNina Figenschau

RÅLEKKER og flott jakke!

Norsk OppskriftMaBe

Norsk Oppskrift på Selbu sauer :)
En mønsterbord som kan brukes til hva du vil :)Wenche Roald

De flotteste vottene eg noen sinne har sette!
Strikket i mitt favoritt vottegarn; Røros Gml Serie

Gratis Norsk Oppskrift


Hvis ikkje dette er med på å bygge opp inspirasjonen,
ja så vet ikkje eg!

Design dine egne ting f.eks, men bruk orginalborder og vær med å dra med deg gammel tradisjoner inn i det moderne motebildet! Husk at DU kan faktisk starte en trend!

Bruk fantasien, lek og ikkje begrens deg selv!
Det er faktisk noe flere bør prøve i det virkelig liv også....


* * * * *

Hvis smertene man har/føler skal gjenspeile alt det gale man har gjort i tidligere liv, ja da tror eg garantert at eg var en krigfører og diktator!! NOE spinngalt må eg jo
definitivt ha gjort?? Ikkje det??

Kjenner kroppen er ganske sliten ja....prøver så godt eg kan å holde humøret opp, det å blogge gir meg MYE glede så det skal eg få gjennomført hver dag! Det er et av måla mine!
Men hva angår andre huslige syssler, ja så føler eg det blir mindre og mindre hver dag, men plutselig innimellom så slår eg til, VIL ha en "SLÅ TIL"-Dag igjen, og det ganske snart!

Et annet MÅL hver dag er å hente Jr fra skolen, idag slipper eg det da. Han går rett i treningshallen og blir der til treninga
i kveld. Av og til er det også greit,
dvs Ali henter han etter trening ;)

Ali ja, ja det blir mye på han gitt.....Nå har han akkurat bakt et titalls Pizzasnurrer til middag og shainet kjøkkenet!
Eg sitter bare her i pysjen ennå eg. Skal straks komme meg
i noen andre koseklær, men så inntar eg Go`stolen på nytt. Joa, eg skal inn å riste Jr si dyna og sveipe over rommet med blikket før eg kaster meg over strikketøyet for dagen :)

Blir nok en koselig dag, tross alt :)
Ha en FLOTT tirsdag
Du også :)

Go`klem fra ei sliten Vibbedille :)


5 kommentarer:

Anne sa...

Tusen takk for flotte - og ikke minst norske - oppskrifter 😀God tirsdag til deg også 👍

Sølvis blog sa...

så mye fint.

kan du ikke bare ta å dampe tunikaen lett og se om du får skikk på vrangborden
?

Vanja sa...

Rekk opp vrangborden og strikk med litt tynnere pinne glattstrikk noen cm, en omg vrang eller kast, 2rett sammen, og strikk glattstrikk i samme antall cm. Sånn brettekant du vet..
Gleder meg veldig til å se den på deg. Sikker på du har skapt noe vakkert og unikt.
Sender en trøsteklem på alle vondtene dine.

Unknown sa...

Tusen takk for nok en runde med flotte oppskrifter.
Når det gjelder vrandborden din så har jeg løst det samme problemet med en runde vrang før vrangborden, det gjør at vrangborden "har lyst til å" brette seg den andre/riktige veien.
Gleder meg uansett til å se det ferdige resultatet.
Ha en fortsatt fin tirsdag. Marit.

gimmeline sa...

Sender deg varme tankar og gode ønskje og ein STOR TAKK for alle dei herlege oppskriftene du finn fram til her inne! Gler meg til å sjå den fantastiske kjoletunikaen din på!!! Stoooooor klem!!