tirsdag 7. juli 2015

Fretex vs Arvet klær

Hva syns du om å handle her inne? Er det helt OK, 
eller er du redd for å treffe noen du kjenner om du går rundt med kurven full av klær? Brukte klær? Det er mange meninger om det å handle på Fretex, men nå er eg en av de som sjelden blir flau, iallefall ikkje over slike ting. Eg elsker 
å gå rundt her å kikke og det er her eg kjøper deler til det eldgamle "Stavanger Flint" servicet vårt :) 
Det er fra 60 tallet og dritkult! 

Kan GODT kjøpe klær og eg, men eneste forskjellen på kleshopping her og ellers er at eg er "SNOBB" når eg handler brukt :) Dvs at eg kjøper KUN merker som ellers er dyre, fordi hvis eg f.eks finner en genser fra Cubus eller H&M her inne kan eg like gjerne kjøpe den ny for det er samme pris. Men på "Merke Klær" er det MYYYE å spare, se bare her:

Fant 2 knallkule Levi`s bukser til Jr, dette er DYRE bukse 
og ikkje noe eg har råd til å kjøpe nytt hele tiden med tanke på hvor fort Jr vokser. Er det i grunnen noe forskjell på å arve klær fra ei venninne til storesøs eller å kjøpe det på Fretex? Nei det syns eg ikkje, alt blir vasket før bruk uansett :) 
Er jo veldig påpasselig å sjekker at klærene ikkje er ødelagt eller at de har synlig slitasje. 


Fant også en knall tøff VANS Hettegenser, betalte kun 129,- og HER kan du se hva den koster på butikk :) 
Penger SPART er penger TJENT :) 

Nå surrer de "Nye" klærene i vaskemaskinen 
og er snart klar til bruk :) 


Bortsett fra litt småplukk som tightser og neglelakk på Cubus ble det med hjem hele 2 kilo lufttørket leire! Her skal det kreeres kan du tro MoHaaaaa Ååååå eg GLEDER meg! Hadde tenkt å starte i kwell, men kjenner at eg er litt for trøtt for det så da får eg heller kose meg i morgen :) 
Får eg til dette, ja da tror eg det blir ganske kult hehe 
Jepp, selvfølgelig skal eg vise prosessen her vettu. 
Litt løye må man jo ha hehe 


* * * * *

Er faktisk ganske søvning i dag og akkurat DET kan eg takke min kjær mann for hehe Du snakker meg om å Zzznorke til taket letter! DET skjedde i natt og eg lå våken til rundt 5, 
sto opp og tok meg en røyk og la meg på sofaen! 
Våknet kl 10 til kaffi-ALT for lite søvn! Tror og håper eg sovner lenge før han i natt hehe Skal MYE til for å vekke meg, men veldig lite for å irriterer meg når eg skal sove :) 

Satser på å få ferdig Del 4 av Sophie`s Universe i kwell, meget drøye omganger, men fy søren det er kjekt altså :) 

Kan ellers melde om 15 gr, regn og vind.....
KOoOS deg der du sitte ute 
i hagestua eller på terrassen din 
og nyter sommeren hehe
Ha en Fortreffelig Kwell :) 

Go`klem fra ei optimistisk Vibbedille :) 

9 kommentarer:

Sylvia sa...

Kan alt om zzzznorkende ektemenn!!!! Har en jeg også, og kan våkne til høye ZNORK! Fryktelig irriterende.
Når Sophia bor på Internatet i skoletiden, låner jeg hennes seng. Ellers tusler jeg til gjesterommet ved siden av, der jeg reier opp på sofan. Noen ganger går jeg ned i stua, hvis jeg er blitt veldig våken. Da koker jeg en kopp te, og ligger under et teppe til jeg sovner.........
Men hva er feilen? JO, den som ER problemet får ligge i senga, mens vi andre stakkarer må luske rundt i huset etter et sted å sove. Urettferdig!!!
Jeg kjøper ikke noe på Fretex, men jeg tar gledelig imot arvetøy fra andre, som jeg kjenner. Og jeg gir også bort til andre. Så er jeg flink til å handle tøy på salg. Og så er jeg flink til å bruke det jeg har på nye måter, og prøver å ikke kjøpe så mye nytt.
Hva skal du lage nå da? Så spennende......
Her har det regnet vekselvis i dag, så det har mest vært innedag. Men nå leser jeg på en ny bok jeg kjøpte i går, og nyter et glass vin. Og gleder meg til kjærestetur med min Mann i morgen, selv om det er meldt mest regn i dagene fremover...sukk. Best å ta med seg regnfrakken på tur.
Håper du får sove godt i natt ( jeg også)
Klem

reSIRIkulert sa...

Jeg er også å finne blant Fretex' hyller. Det er som de sier; du leter ikke, du finner ;)
Ser Fretex er merkebevisst i Stavanger, siden genseren kosta 129. På Bryne er de pittelitt billigere ;) Finner mye flott av merker til Frøken Dings der.

Fjordheim sa...

Jeg handler mye brukt, Både på Fretex
og i andre bruktbutikker.
kjøpte nytt når en kan finne nesten ubrukte klær
til en mye billigere pris.
Hørte om en som hadde kjøpt fire Levis bukser
et sted for til sammen 100,-
Er ikke alle steder de vet hva de selger.
Kos deg i "sommervarmen" Håper den besøker dere igjen snart.
Håper du får ei god natt :) Uten snorking fra mannen

Vibbedille sa...

Det er ikkje daglig kost å få Levi`s bukser til 189,- kr, den ene av de eg kjøpte koster den nette sum av 1.499,- på butikk! DET er en herlig besparelse.

Jr er ikkje merkebevisst på noen måte, ikkje eg heller, men akkurat Levi`s vil eg ha fordi det er skikkelig gode bukser og du har de livet ut om du vil :)

Ruths datter sa...

Heldig med buksene ja. Jeg er ofte på Fretex. En gang fant jeg 19 hesper med lerke garn. Betalte 124 kr bare. Gjett om jeg likte det. Funnet masse fine kopper og kar der også.

Anonym sa...

Jeg handler som deg - merkeklær ...og gjerne helt unike plagg med merker jeg ikke har hørt om .. Det er ikke vits å kjøpe en Cubusgenser , det får en nesten billigere i butikken. Fant en flott Zara bukse og en Moods of Norway hettejakke , begge fint brukt til en rimelig penge her forleden. Det er kupp, og kvalitet på samme tid :) En gang fant jeg en designkjole med paljetter , tung som fy .. den er så fin at den skal henge på bysten når vi kommer oss i ordentlig hus. Digger Fretex, som skapt for oss som er glad i å gå på skattejakt :)

Kjerstin

Vibbedille sa...

Så kjekt å høre at flere er som meg når det gjelder Fretex :) Har funnet en god del Kappa en periode og der er det mye fine treningsgensere (Koseplagg) hehe

Lisbeths Verden sa...

Det gjør meg ingenting, jeg handler det jeg liker og hvis det plager noen så driter jeg en god dag i det ! Phuu
Jeg jobbet forresten på Fretex i over 1 år og det var kunder av alle samfunnslag. En støtter jo dessuten en god sak. En annen ting jeg kan nevne er at dere trenger IKKE vaske tingene dere leverer inn siden alt blir vaske/renset før det går ut for salg. Ting med hull og annen skader blir det laget kluter av. Her går lite i bosset . Fortsatt god sommer, klem fra beth

Vibbedille sa...

Eg vasker ikkje klærene fordi de er skitne, men fordi me har vår egne vaskeprodukt-duft som me liker :) Sjelden eg ser ødelagte klær, men noe er gjerne mer slitt enn annet og det kjøper eg ikkje ;) Men er storts ett fornøyd og så er det kjekt å støtte opp om Frelsesarmeen :)