søndag 12. juli 2015

Tenkte Kanskje DU kan hjelpe meg??

Her har du meg, en ganske fast positur hver dag, 
hele dagen-Ja når eg ikkje jodle rundt i leiligheten og rydder litt sånn innimellom eller tar meg ein kwil :) 

Sitter her i kroken vettu, hekler/strikker, 
ser på serie/film og koser meg :) 

Akkurat nå i kwell er det "Littles Fockers", og eg ler og ler vettu-har sett de 2 første filmene og oppdaget i dag at det var kommet en oppfølger hehe 

Men jaggu ikkje mye "MAT" i den type film om du skjønner??


Når været i tillegg er slik og utsiktene for STRANDVÆR er som blåst bort fra værkartet ja da skulle eg ønske eg kunne krype godt under teppet med ei GOD bok! Det er noe eg virkelig savner! Joa, eg har en hel bataljon, ja nesten et minibibliotek-så eg elsker å lese + eg fikk en del gode bøker etter min pappa også :) MEN, nå de siste årene har ALLTID dilemmaet vært: Strikke/hekle ELLER lese!? Det er jammen ikkje enkelt skal eg si deg, iallefall ikkje når begge deler egentlig veier like tungt!

I lange tider har eg jaktet på en plass hvor eg kan HØRE 
på SKIKKELIG gode bøker!
Dessverre har eg ikkje ENNÅ kommet frem til den riktige plassen, kanskje DU kan vise meg veien?? Ja slik at eg kan slippet dette med at eg ALLTID velger bort ei god bok!
Eg ELSKER iallefall Mary Higgens Clark og Unni Lindell som eg kan komme på sånn akkurat på, men eg VET det er mange flere eg liker :) 
Digger Krim, Spenning, Drama og et GODT Mysterie! 
Kan DU hjelpe meg tror du??

Kanskje du også har TIPS om ei skikkelig GOD bok??

Har DU tips om f.eks en god app?
Eg bruker Samsung Note4 som mobil så det må i tilfellet funke til den :) 


ÅåååååHÅPER eg det ramler inn en HAUG med GODE tips, råd og veiledning i kommentarfeltet! Eg vet eg har mange leseglade lesere og nå må DU bare dele litt av dine kunnskaper med meg, for eg er helt BLÅST på området! 

Gleder meg MASSE allerede, kanskje eg kan fortsette sommeren(?) med ei GOD bok på øret i steden for en "hjernedød" film som eg EGENTLIG ikkje følger med på hehe

HJELP MEG DA! :) 

HA en FORTSATT fin kwell og ei
Riktig God Natt etter hvert :) 

Go`klem fra ei SPENT Vibbedille :) 

15 kommentarer:

Wenche sa...

Tror eg må følge med her og se hva som blir foreslått. Har litt problemer med bok på øret for jeg detter bare av. Har du lest Øya av Victoria Hislop?

Hilde sa...

Jeg hører mye på lydbøker når jeg strikker. Elsker krim. Jeg låner cd-lydbok på biblioteket, legger dem inn på pc og overfører til iphone. Funker perfekt for meg. Hvis du vil høre skikkelig god krim så anbefaler jeg Jussi Adler-Olsen, Jan Theorin, Lars Kepler+++++masse flotte norske forfattere som Jørn Lier Horst, Jan Mehlum, Jo Nesbø.

Sylvia sa...

Jeg tenker nok du får masse hjelp her jeg, Vibeke. Men ikke av meg, for jeg aner ikke hvordan, he he
Jeg har et bibliotek med bøker, og elsker å lese. Men, som deg, er det så vanskelig å velge......håndarbeid, eller lese?
Men nå har jeg slakket litt av på strikkingen, så nå leser jeg OG så strikker jeg litt. Altså litt av hver. Dårlige filmer gidder jeg ikke se, da velger jeg bok istedet.
Jeg er vill etter Engelsk krim, de synes jeg er best. Men jeg har noen favorittbøker som ikke er krim.
Lykke til.

Sigrid Marie sa...

Jeg pleier også å låne på biblioteket, og legge inn på telefonen, eller i cd-spilleren på nattbordet.
Jeg brukte Ordflyt en del da de var delvis gratis, men nå heter de Storytel. Du kan iallefall sjekke ut storytel.no og se hva de har (selv om det er en betalingsgreie, på lik linje med Netflix og Spotify).

Merker jeg sliter med samme problemet, bok eller håndarbeid.... Sukk altså!

Sigrid Marie

Unknown sa...

Karen Slaughter skriver fantastisk.Spenning fra første til siste side.Pleier å lese på senga, ellers blir det for det meste strikking .Hekling er jeg ikke god på , skulle ønske jeg fikk det bede til.Det teppet du holder på med frister, men med hekleoppskrift på eng.tror jeg blir for innvikla.kan knapt forkortelsene på norsk.Ha en fortsatt fin kveld
Hilsen fra Gry

Vibbedille sa...

Nå har eg lastet ned STORYTEL, men det står at den er GRATIS så eg får se hva som skjer hehe

Der inne fant eg iallefall SINNSYKT mange bøker, både kjente og ukjente så i morgen starter eg med min nye hobby hehe

Fikk noen CD bøker under et lengre sykehusopphold, men HVER gang eg lå å hørte på, ja så sovna eg og våknet når vedkomne hadde lest ferdig hehe Håper jo ikkje DET skjer nå HAHA

Som lita som elsket eg å bli lest for og var jammen ikkje gammel før eg leste bøkene selv, men som sagt; Det ER blitt et dilemma for hva eg skal gjøre når eg sitter her å koser meg, så hvorfor ikkje bare gjøre BEGGE deler hehe

Men du Gry Ulland, det teppe eg hekler, i den oppskrifta er det BILDER for hvordan du gjør hver minste ting og hvis du bare hekler det som vises blir det nok bra, men hvis du ikkje er så stødig på heklinga er det bare å øve litt først.

Forkortelsen er også forklar med tekst + YouTuve videoer :)

Kast deg uti og prøv :)

Unknown sa...

Hei.. høres litt ut som meg det her;)
Høre stort sett på lydbøker hele tiden, her e det meget lite musikk som blir spilt. eg kan anbefale bøker av Camilla lakberg, om mordene i fjellbakka, Liza Marklund,Triologien millennium av Steg Larsson (Min klare favoritt)
Henning Mankel, Jo Nesbø. gå inn på et bibilotek å lån disse å koos deg i dette suupre :( sommarværet. håpe det va litt til hjelp.
fortsatt god sommer.
hilsen Tonje

Stine sa...

Har dessverre ingen tips om lydbøker og apper. Men det er fullt mulig å lese en vanlig bok samtidig som man strikker. Gjør det hele tiden jeg, nå er jeg avhengig av å strikke når jeg leser, er liksom noe som mangler om jeg bare leser☺

Vibbedille sa...

Kan godt tenke meg at eg kan lese en vanlig bok hvis det er glattstrikk eg strikker, men når eg nå hekler om dager tror eg det er tryggest med noe på øret :)

Kjerstin sa...

Jeg pleier å ha en lydbok på øret , biblioteket er kjempegreit . Da får jeg " lest" litt i alle fall...Ellers bruker jeg ett " kokebokstativ " med bok i . Fungerer greit men det går jo ikke så fort hverken med lesingen eller strikkingen... døgnet skulle hatt flere timer . :)

Tone sa...

Leser mye kriminalitet og kan anbefale Hans Olav Lahlum, Camilla Lackberg, Åsa Larsson, Lisa Marklund, Lars Keller bl.a. Det er veldig mye spennende krim.... Mange gode nordiske forfattere.... Kos deg!!!!!

Tone sa...

Ble litt tull i det forrige innlegget. Det skal være "leser mye krim" - automatisk ordforslag kan være noe herk ... :-)

Ruths datter sa...

Det er veldig lurt å være på nett med biblioteket. Der kan du sette deg opp på vent og få det du ønsker. Selv koser jeg meg med lydbøker når jeg biler,og ikke minst når jeg gjør håndarbeid.

Lise "Lizzy" Engdal sa...

Jeg har nettopp gjort meg ferdig med Den 13. Disippel av Tom Egenland. Anbefales =D

Vibbedille sa...

Eg hadde kræsja eg om eg hørte lydbok i bilen hehe Må jo ha konsentrasjonen på kjøringa :)