tirsdag 25. august 2015

6 Herlige Votter-GRATIS Oppskrift

Foto: Cailyn Meyer

Har vært å rota i "To-Do" lista mi for se hva eg har av velegnede ting eg kan strikke til vinteren og i evn Julegaver, ja det ER den tia nå.....TIDEN for å gjøre seg klar! Kjenner faktisk etter den kraftige regnbyga som var for litt siden at det er et snev av høst i luften! Det lukter anderledes syns eg? 

Kan se på det treet som står her på plassen, det har bugunder blader om sommeren, at nå begynner bladene å bli svart og de krøller seg......Dvs fra nå av og til trærene igjen er nakne går nok ganske fort. Det er bare å hamstre masse stearinlys nå! Passer fint når Nille har mangen av høstens farger til kun 10,- kr pr lys :)  ME LIKE :) 

Men tilbake til vottene, det ER definitivt noe eg trenger! Mest av alt har eg lyst på fingerhansker i flerfarget Opal, men eg kommer som regel bare til 1 eller 2 fingrer........
Kanskje Cruiser på bilder over hadde vært noe?? 

Eller kanskje et par av disse som ligger under her??


Foto: molliebatmit

Eugenia`sMittens er jo lekre.....


Foto: kelbourne Woolens

Give a Hoot har jo lenge vært veldig populære, 
men eg har de ikkje! Hmmm


Foto: knittintinFoto: Alice KathrynFoto: Katherine Vaughan

Alltid godt å ha et par Basic Men`s Mittens for hånd :) 

Ingenting slår en skikkelig Ullvott! Strikk i godt ullgarn og la vottene tove seg litt i bruk bare! DA får du verdens beste 
og varmeste votter ;) Eg unngår Superwash garn når eg strikker votter, det blir enten 100% ull eller alpakka :) Favoritten av tynt garn er Røros Lammeull og Finull som man iallefall kan kjøpe på Husfliden
Der får du mye godt garn for pengene :) 

* * * * *

I dag har eg tenkte å være litt HUSMOR for disse gutta mine hehe Du ser det, i går da eg var innom Rema hadde de flott blomkål til 10 kr så eg plukket med meg 3 stk, da min mor kom i går kwell hadde jammen hun med seg 3 stk også hehe Ergo bestemte eg meg for at i dag skulle EG lage ei 
2-Dagers Gryte med Blomkålsuppe! "Oooookeeeei, " sa bare Ali og smilte.......Hmmmmm tro hva han mente med det?? 

Derfor må eg straks komme meg på kjøkkenet og "Partere" blomkåla, iallefall 3 av dem. Da samle eg det grønne i ei gryte og blomkål-dottene i ei annen. Det grønne skal bli krafta til selve suppa og Dottene bare gir eg et oppkok for de skal jo også koke litt i suppa. MEN, eg jukser!!! Og det skal ikkje Ali få nuss i hehe Nå sover Ali (bihuler) dermed kan eg "Lure" meg ned på butikken, skylder på at me trenger melk hehe Da skal eg kjøpe med meg 2 poser blomkålsuppe HAHA Eg liker ikkje den me lager fra bunnen av ser du! 

Eg bruker pulveret i posene og vannet etter det grønne på blomkålen, lager suppa "vanlig" og har dottene opp for 
å servere med stekte baguetter! VOLÀ! VERDENS BESTE Blomkålsuppe kommer nemlig fra Toro 
når eg har "Tryllet" litt med den hehe 

Skal bli løye å se hva Ali sier, 
tror du han kommer til å kjenne det??
Han er jo kokk vettu og veldig vanskelig å lure hehe 


Har ei DIGER bunke med bøker som trenger bind også.......
Hmmmmm
Får jammen se HVA eg orker i dag, 
først blomkåla og så butikken iallefall :) 
KOS deg masse og ha
en HERLIGE Tirsdag :) 


Go`klem fra ei Optimistisk Vibbedille :) 

3 kommentarer:

Sylvia sa...

Herlige votter Vibeke. Likte veldig godt de første der. Og snart er det tid for dem også. Jegvhar tatt frem noen pulsvarmere, sånn i tilfelle.....
Blomkålsuppe, nam nam. Det er en HIT her i huset også. Men den blir laget fra bunnen av, og litt sånn tykk. Da er den best. Fin måte å få de unge til å spise grønnsaker på også. Men her har vi gulrot til omtrent alt vi lager, så litt får de i seg, iallefall.
Jeg pleier å lage Lasagne fra Toro, som grunnbasis. Kjøper ekstra plater ( for å lage mange lag) og putter bla bokstomater, raspa gulrøtter, løk og stangselleri i sausen. Blander av og til litt Mozarellaost i den " vanlige" osten, der jeg synes Jarlsberg er best. Og legger raspa ost mellom lagene istedetfor ostesaus. Det er jo litt ostesaus i tomatsausen. Og så bruker vi mye Kyllingkjøttdeig istedetfor vanlig kjøttdeig. Det er faktisk halve prisen også.
Nå gjør jeg meg snart klar for å gå til byen i øs pøs regnvær . Og så tar jeg buss derfra ut til mamma. Hun hadde bursdag i går, og da passer det at jeg har fri i dag, og kommer ut med kake, så vi får feiret litt.
Ellers driver jeg å pakker, for i morgen tidlig drar jeg til Oslo etpar dager.
Vi snakkes.
Klem

Vibbedille sa...

SLik gjør Ali også med Lasagnen, fordi ME andre bestemmer det, ellers lager han den helt fra bunn, men eg syns Toro i bunn er best hehe Han lager også en herlig ostesaus som han har et par lag av.

Bruker også en del kyllingkjøttdeig og grønnsaker knaskes og kokes over en lav sko :) Det er jo sååå GODT! Eg er ikkje så veldig glad i frukt, men tar det igjen på det grønne :)

Planen MIN i dag er å gå på Strikkekafè! DET er lenge siden det kan du tro! Men tror eg skal prøve å komme meg ut litt :)

Kos deg hos mammaen og ha en herlig dag :)

Kristin sa...

Så mange fine votter. :D Tror det blir votter på lillesøstrene mine til jul i år. ;)