mandag 10. august 2015

Hjemmeferie-Gruer dine barn seg til skolestart??


Nå skal eg bare gå rett på sak: Jr er 13 år og har ALDRI vært på Sommerferie, da ser eg bort fra de reisene me hadde hjem til Libanon da han var liten for det blir på en litt annen måte + at sist han var der var han 4 år. 

Solstråla er snart 20 år og har hatt 1 ferie i Sommerferien utenom de samme turene til Libanon, 
hun var 10 år sist hun var der. 

For å være EXTRA grundig her nå har eg heller ikkje tatt med de få småferiene Solstråla har hatt samme med venninner`s familie på hytta en helg eller en uke, har heller ikkje tatt med de få dagene Jr og eg har vært på en familiehytte- Eneste ferien Solstråla har hatt var da 
hun var 4 år (før eg ble syk) 

Da pakket me telt og alt me trengte og kjørte i vei uten mål og mening og me endte faktisk opp i Italia! Me skulle bare en uke på sørlandet trodde me :) 

Det ble en skikkelig kjekk tur med mange fine minner, dette er noe Jr ALDRI har opplevd.....Han er 13 som sagt og et av de store Sommerferieønskene hans er en tur i Dyreparken 
i Kristiansand.....men vet du? Hvis me 3 eller 4 med Solstråla skulle tatt den turen ville det ha kostet bortimot 2.000,- 
BARE for å komme inn i parken??
Nei, den fine flotte parken der er slettes 
ikkje for alle dessverre......

Sydentur? Jo han har veldig lyst på det! Ja for det mente han burde gå an for ALLE drar jo der.....Ja det virker nesten slik iallefall, men da eg viste han hva det egentlig ville ha kostet om me skulle hatt en "anstendig" ferie der, trenger ikkje masse luxus, men en fin badeferie, ja da ble han litt lang 
i maska. Mulig DET ikkje er så mye for deg, men her med vår økonomi lar det seg slettes ikkje gjøre....


Tror neppe Jr kommer til å svømme med Delfiner før han er voksen og har egen god inntekt....

Da det var tid for sommerferie i år var det store spørsmålet:
"Mamma, tror du me skal på noe ferie i år?" 
Det river ganske godt i mamma`hjerte da, for eg VET at ønskene hans er slettes ikkje urimelige, de er faktisk veldig overkommelige.....for andre!

Han drømmer ikkje om Luxus og palmesus med MASSE opplevelser, nei han har lyst på Dyreparken som sagt, 
ja og Legoland-BEGGE deler fikk Solstråla oppleve da hun var 4, han er nå 13......

Det ER noe forbanna DRITT å bli syk skal eg si deg....
DET straffer seg gitt!

Eg måtte si som sant var at det me trengte MEST av alt var en "Ny" bil, og hvis me fikk til det, ja DA ville nok "kassen" være skarpt resten av sommeren......
"Ok, mamma, men det går fint", svarte han, men eg SÅ at han inderste inne hadde et HÅP, men han klager ikkje.

Skattepengene kom, me skrape sammen det me hadde 
og fikk oss en fin, ikkje ny,  men BRA og Godkjent bil for pengene-DET bare måtte prioriteres, det er en nødvendighet-iallefall for oss.


Nå er ferien over, eller me er i siste uka og Jr har nok FOR lengst gitt opp Drømmen om en feriehelg, men når du spør han så svarer han at han har hatt en FIN ferie, fordi HAN gjorde det BESTE utav det! 

Han har badet èn gang i sommer, men DET har ingenting med penger å gjør-Neida, VÆRET kan ingen styre så det er som det er. Me har vært FLINKE å koset oss hjemme med turer rundt her me bor :) 

Han har fått holdt på med sin STORE lidenskap: 
DATA og Gaming uten for mye innvendinger av oss, han har fått ranglet når han har følt for det og sovet til middag når lysten til det var til stedet. 

Kamerater har fått sovet over når de er hjemme mellom ferieturene sine, de har sluttet å spør 
"Hvor skal dere i ferien...." 
Kjenner det er litt tungt av og til, men i år var det lettere for eg kunne svare: "Nei, me valgte å kjøpe bil" 
Det blir forstått, for bil betyr mye penger for en gutt på 13......

Skolestarten nærmer seg og SOMMERLEKSEN ble utlevert ved feriestart! Jr har ALDRI likt den og har som regel blitt krøllet i bosset før den ble hengt på kjøleskapet, også i år UTEN å bli tatt i nærmere øyensyn. det er det samme hver sommer: "Fortell om ferien din og bruk gjerne bilder"

Tja, det har blitt mange piknick og badebilder hvert år av Jr og det samme spørsmålet har haglet fra kompisene: 
"Har dokk bare vært hjemma ellor??"

Ja, "dessverre" var det ingen bilder fra syden, spennende bilder fra Disney Land, Thailand, London etc "Bare" kjedelige og koselige familiebilder av en gutt 
som virkelig storkoser seg :) 

I fjor leverte ikkje Jr inn Sommerleksa si.......
men i ÅR, ja da skal han gjøre leksa si!
Han begynner på ungdomskolen og har fått en SUPER lærer som har skjønt det:HER stiller han nemligen NØYAKTIG på LIK 
linje med de andre!
Å ja, du kjenner meg og kamera HAHA ME har tatt MASSE kule og flott bilder så her skal han virkelig 
"slå i bordet" kan du tro hehe

Dette gjelder ikkje bare for Jr sin det, men i det ganske land er det MANGE barn som av forskjellige grunner ikkje drar på ferie.  Da er det flott med en "lekse" som kan inkl. ALLE! 
Selvfølgelig skal de som har hatt andre flotte opplevelser 
i sommer få fortelle om dette, Jr har ikkje vondt av å høre det så lenge han blir inkl i den felles Sommerleksa :) 

Det er jo for all del ikkje ungene som reiser på ferie sin feil at eg ble syk og ufør og at Ali  som en bieffekt av min sykdom og ikkje minst krig ble ufør, men det trengs ikkje hele tiden ble stilt spørsmål til om HVORFOR me ikkje reiser på ferie! 

Me trenger heller ikkje MASSE råd om at me MÅ prioritere 
og at me da vil få det til! Skal eg si deg HVORFOR? 
Jo fordi at inntekten er STABILT lav og utgiftene er STABILT høye, et helt enkelt regnestykke. 

Er derfor LYKKELIG for at me har så me klarer oss 
+ litt kos innimellom :)
Men, de STORE tingene, ja de får vente til eg vinner 
i Lotto.....som eg aldri spiller heheHA EN FLOTT SKOLESTART
og LYKKE TIL :) 

Go`klem fra ei fornøyd og optimistisk Vibbedille :) 

8 kommentarer:

Torhild sa...

Kloke fine tanker fra en flott mamma!
Tror ungene dine får mye god omsorg og kjærlighet, noe som ikke kan kjøpes for penger. Dette er mye bedre ballast å ha med i livet enn en sydentur. Men for all del, jeg forstår godt at det kan være vanskelig å ha trang økonomi og måtte nei til ferie o.l. Er sikker på at ungene vil huske all kos og hygge dere har hjemme med glede når de er voksne. I lengden er det de små tingene som betyr noe. Ha en fin kveld, og lykke til med Sommerleksen Jr.! Hilsen fra Torhild

Anonym sa...

Det er dessverre mange som ikke har råd til ferie i dette landet. Blant annet noen av mine nærmeste. Her hos oss var det en rideskole som bestemte seg for å gi bort plasser på rideleir i sommer. Veldig mange påmeldte, ikke alle fikk plass dessverre. I kjølvannet av dette dukket det opp andre tilbud om gratisferie til barn som ikke har råd. Også et veldig populært tiltak. En av mine venninner driver også med aktivitetskort for barn og unge, tilrettelegger slik at disse kan gå på kino og bowling, i svømmehall og sånne ting uten at det koster hverken barnet eller foreldrene noe. Flotte tiltak synes jeg. Og veldig godt med slike lærere som forstår at ikke alle drar på ferie hvert år. Det blir ekstra viktig i situasjoner som hos deg. Det virker som du klarer å gi dine barn en god ballast i så måte. Vi drar sjelden utenlands men vi er så heldige at vi har familiehytte ved sjøen og der kunne vi gjerne bodd hele sommeren. Er nødt for å dele gledene da:). Lykke til med sommerlekser:) Klem fra nattugla merete

Vibbedille sa...

Min drøm er å ha ei hytte, den trenger slettes ikkje være stor, men det hadde vært et sted å bytte på :) Hadde vært helt himmelsk og da blir det som en ferie når man drar dit :)

Eg kunne godt tenkt meg en fjellhytte hvor det kommer MASSE snø, men siden eg har arabisk mann og barn som er like varmblodige måtte det blitt ei sommerhytte, eller helårshytte i nærheten av det våte elementet :) Me elsker alle å fiske og bade *sukker* DET hadde vært en flott ferie det, ja uten at den dumme helsa mi hadde vært et problem :)

Lisbeth Severinsen sa...

Kjenner meg godt igjen, så du er ikke alene....

Anne Elise sa...

Kloke ord!!!

Hege sa...

Dette var en fin post å lese - kjenner meg så godt igjen!!

Sylvia sa...

Takk for et flott innlegg!!!
Vi har også i årevis ikke hatt råd til skikkelig ferie........eller hva menes med skikkelig sommerferie !???
Tidligere år har vi fått låne noen hytter gratis, og der har vi kost oss masse. Ikke sånne moderne hytter, nei. Vi måtte hente vann som vi varmet opp, utedo, og masse tente stearinlys hver kveld. Bading i iskaldt fjellvann, for å ta morgenstellet. Men vi brant bål, fisket, plukket bær, gikk turer og spilte kort, og var sammen.
Nå har vi jo ikke bil, og kan ikke reise så lett. Men det går uten bil også. Men skjeldent at bussen kjører oss til fjells, he he
Da ungene gikk på barneskole var de på ukesleir på en øy, sammen med andre som heller ikke kom seg på sommerferie.
Men, bare det å komme seg bort fra hjemmet hjelper, det å oppleve noe annet. Sophia har vært på " ferie" hos ei venninne i sommer, og vi har nettopp sendt en annen venninne hjem i dag, som har vært her på "ferie".
Jeg husker også de oppgavene da ungene startet på skolen igjen. Heldigvis fikk de tre alternativ.
Men jeg glemmer ikke da vi i barneskolen laget Farsdagskort. Min venninne hadde ingen pappa, for han var død, så hun måtte lage noe annet. Jeg husker jeg synes så synd på henne. Nå er det vel slutt på slike ting.....?
Hadde jeg hatt god råd, hadde jeg tatt med Dib på ferie, for han er en så kjekk gutt.
Klem

Vibbedille sa...

Den type ferie du beskriver her Sylvia ELSKER eg og er selv oppvokst med camping på sørlandet! DET er FERIE det :)

Da me var på tur med Amira da hun var 4 campet me nedover Europa og det var som en drøm, det er faktisk MYYYYE billigere å ligge på camping i utlandet enn her i Norge :)

Men vet ikkje hvordan det hadde gått på camping nå, ja i forhold til meg, men ei hytte derimot! FANTASTISK! Bare det er en DO så kan alt annet bare være hehe