torsdag 6. august 2015

Late uføre, kald sommer og MASSE Innekos :)

Eg må ha blunke litt for lenge et lite øyeblikk for eg er sikker på at det som skulle forestille sommerne bare blåste forbi her, har du sett den?? Eller kjent den? 

På ein måte er det jo herlig også hihi Ja for eg har slettes ikkje noe "Godkjent" sommerkropp heller HAHA Joda, både Ali og eg har godkjent an, men med en vektgrense på 50 kg for å komme "inn" på stranda så er eg nok heller forvist til berga her ned i steden for :) 

AKK, så MYE "Problemer" Sommer tar med seg, hele landet står jo på hodet og protesterer, men eg tror jammen ikkje ALLE mener det?? Det er en del DOBBELTmoral ute og går noen plasser syns eg, eller? 
Jaja, eg får jo slenge meg på (hav)bølgen og si; 

Så lenge man er fornøyd med sine egne bilringer (BLONDEKANT!) hvorfor skal da ANDRE bestemme 
om eg er stygg eller ei? 

Aldri hørt så gale eg, jammen godt eg har lært å ELSKE meg selv først og så min neste hehe 

Nå kan me bare pakke inn "Blondekanten" for sommeren HAR passert! Pakk vekk bikinien og gjem den til sydenturen me gjerne burde hatt til høsten, men lommeboka har begynt å tenke JUL så turen utgår nok garanter hehe Å HEKKAN det er jammen GOD me kan KOSA oss i egen heim her i kroken :) Det kalles HverdagsLYKKE og er en STOR del av Livet :) 


Se bare på dette KOSELIGA veret! Kunne jo slettes ikkje vært bedre, ja for oss uføre sofaslitere er det jo fullstendig suverent! Tenk å bare sitta her å nyda heile dagen og att på til få peng for det?? Ja du vet det er jo det me har JOBBA for, ikkje sant? Ja at me har litt vondt hist og pist, ja ja det får jo bare vera for alt kan jo ikkje vær perfekt! Det får jo vera måte på kor godt me skal ha det, ja siden me ikkje jobbe liksom......De der Trodlå sko nå bare visst seie eg, skal me bytta for 1 mnd?? Ja eller ei uka hvis du ikkje orke så lenge? Bare ringe meg hvis du vil hehe 


Her sitte eg vettu å strikke på "Gråvær", sulle å kose meg, ja mens DU er på jobb heile dagen, svette og styre, ja fy søren du har mye å gjør? Mens du sitte eller springer der å jobbe må du planlegga ka du skal ha til  middag for du har ikkje noe mann så diske opp med den eine gourmèretten itte den andre, ja å me "går på trygd", koss søren kan 
ME ha råd til det!?? 

Ja eg tenke meg at dokk diskutere heftig noen ganger kossen me får det te, men det skal eg sei; er det noe me "fattige" har lært så er det å vera KREATIVE, ja ikkje bare med pinner og garn, men med omtrent ALT! 

Ja eg vet at du som gjerne sitter der å nikker nå skjønner hva eg mener :) Kan iallefall sei så pass at First Price trenger ikkje å vera noge dritt bare fordi det er billig :) 


Jepp, et nytt kort er straks underveis til Solstråla vår, den flinka jenta som virkelig jobbe å står på med alt! Hun er noe eg virkelig kan skryte av, jepp, hun har lært mange gode verdier i sitt unge liv og hun VET hva hun skal sette pris på og hvordan hun skal takle motstand-Jepp, 
for DET har hun lært av Ali og meg :) 

Joda, me er gjerne strenge foreldre og sette grenser, rettferdige grenser og hun har respektert det, ja for hun respekterer oss på samme måte som me respektere henne  
Jepp, det har me lært henne :) Finaste jenta vår <3 

Samtidig har me lært henne at KOS er en viktig del av hverdagen, ja for det ikkje ROT me ser når ungene drar inn alle dynene og putene i stua for å sove på stuegulvet, det betyr bare at de TRIVES hjemme sammen oss foreldre-
de har ikkje alltid behov for å GÅ UT for å ha det kjekt :) 
Nop, for det har ME lært de :) 


Ja, tenkt du, Ali kan bake også! Han disker opp med libanesiske delikatesser både titt og ofte! Nei, det er ikkje det samme som å gå på jobb, tenk deg om og du skjønner det gjerne! Mamole er noe han elsker å bake fordi han vet at me andre nyte å trykke de i trynet hehe 
De er skikkelig god og HVIS eg en gang klarer å lirke oppskriften ut av han skal du få den. 

Joda, han kunne solgt MANGEN av sine egne oppskrifter 
og han HAR mange ganger fått Tilbud om det, men penger er slettes ikkje alt, ikkje alltid + at det er ikkje såååå lett som du tror når du sitter på din høye hest og "befaler" hva som hadde vært best for oss! 
Tenk deg om FØR du babler ut med dine gloser......


For å få de PERFEKTE Mamole er du NØDT å kjøpe deg ei slik flaske, ja og da må du innom på en 
arabisk Innvandrerbutikk :) 
Det er "vann" fra blomstene på et appelsintre i Libanon :) 

Jepp, Libanon, et FANTASTISK land som eg savner mer 
og mer og eg GLEDER meg til dagen er her 
og alt er pakket og klart :) 
Da starter den delen av livet som me har drømt om i 25 år :) 

Ja, tenkt du, 25 år har me vært samme og nesten juni feirer me Sølvbryllup, gjestelista bli neppe lang hehe Ja for det var jammen ikkje mange som hadde trua på oss HAHA 
Den som ler sist er definitivt den som ler BEST :) 


* * * * *

Siden eg nå er sååå godt i gang tenke eg å glemma heila Janteloven og gi ei et hint om noe som hadde vært GØY! 
Det er å kunne fått noen stemmer til Årets BloggAward! 
Jepp, hvis du vil kan du nominere enten meg (??) 
eller en annen blogg du liker HER!


Nå skal eg HEKLA ser du så eg har det litt travelt!
Ja du vett, døgnet skulle så absolutt hatt mange flere timer :) 
KOS deg masse og ha
en megakoselig 
Høst Kwell :) 


Go`klem fra ei Vibbedille i et Strålandes Humør :) 

8 kommentarer:

Fjordheim sa...

Ja du vet å si viktige ting på en morsom måte.
Blir sint når jeg hører at folk er misunnelig på
de som går på trygd. Har flere venner som er trygda,
og det er ikke noe du får uten grunn, (heldigvis)
Det kan jo være noe har klart å lure seg til noen
rettigheter der de ikke skulle hatt. Men tror ikke
det er mange.
Kos deg så godt du kan både med strikking og god mat.
Skulle gjerne smakt på noe av det gode du er så heldig
å få servert.
Ønsker deg ei herlig helg :)

Kristin sa...

Enkelte ganger så blir jeg så oppgitt og lei meg over alle kommentarene jeg får om at "å ja, du går bare hjemme" og "du ser jo ikke syk ut". Men jeg prøver å ikke ta meg nær av det for jeg vet at det er en grunn til at jeg er hjemme og at jeg ikke ser syk ut. Jeg er lei av å forsvare og forklare meg, så det har jeg sluttet med. Jeg svarer sjeldent. Klart jeg kunne tenkt meg å bruke utdannelsen min og klart jeg kunne tenkt meg å være ute blant folk og bidra enda mer til samfunnet. Men jeg også betaler skatt av min "inntekt" og mannen min betaler mer enn nok skatt til å dekke opp for det jeg ikke klarer. Så noen byrde på de som jobber er jeg absolutt ikke.

Men over til noe mer positivt. Jeg koser meg masse med å lese bloggen din, har gjort det i mange år nå. Vant en giweaway for snart 10 år siden, men har i det siste ikke vært så flink til å kommentere. Men jeg er innom deg daglig og noen dager flere ganger. Jeg har kost meg masse nå i det siste hvor du har kommet med så utrolig mange supre tips til hva jeg kan strikke og hekle utover. Lista mi begynner å bli superlang. ;)

Håper du og familien din får oppfyllt drømmen om Libanon snart.

Gleder meg til å følge deg videre og se hva for noe mer spennende du klarer å grave fram på dine runder på nett. :D

Klem Kristin. :D

Sylvia sa...

Heisann, her var det hett i dag, du. He he
Forstår deg godt jeg, Vibeke. Jeg tror nok det er vanskelig å få trygd, så strengt som vi har det her i landet, så dere som er trygda ER syke!
Og for oss som noen ganger ønsker at vi var bare " litt" syke, for å få noen fridager, vet ikke hva det er å gå hjemme å være syke hele tiden.
Da jeg hadde den bihulebetennelsen i begynnelsen av juni, var jeg så dårlig at det eneste jeg gleda meg til var å bli bra igjen. Og det var ikke ferie å ligge sjuk hjemme, det er sikkert altså.
First price har mange gode produkter, som ikke er dårligere enn noe annet. Så hvorfor betale mer, når det er like bra!!!!
Nå har jeg jobbet ekstra i dag, for å fri på lørdag, for å være sammen med venninnene mine. Vi skal på cafebesøk, skravle og ha det fint. Og etter jobb i kveld, har jeg vært ute og spist pizza med ungene. Jeg synes livet er herlig!
I morra er det helg igjen, så nå håper jeg du også får en herlig helg. Og her er det meldt fint vær med sol.
Klem

Vibbedille sa...

En herlig helg er allerede bestilt :) Helgekosen må bare hentes hjem først :)

Rigmor S Volden sa...

Hei på deg. Leser så øynene blir store og våte her, du skriver så bra, og godt! Jeg trenger egentlig ikke si mer, for det har de ovenfor meg gjort. Ønsker deg ei riktig god helg, kos deg masse :)

Vibbedille sa...

Dokkor e nå nogen jysla herlige jenter heile gjengen! ME e GOE altså :)

Klemmer i fleng til dere alle sammen <3

Anne Elise sa...

Mye sant i det du sier! Livet er ikke et glansbilde. Livet består av oppturer og nedturer, store og dype bølgedaler.
Håper du og dine får ei god helg!

Kristine Tønnevold Davidsen sa...

Kanonbra innlegg!!! Jeg kan også bytte bort en mnd eller en uke om noen føler for å prøve hvordan det er å leve med smerter og kvalme hver dag, det er bare å si i fra!!! :-)