onsdag 7. oktober 2015

Brooklyn Tweed er Unike! -Oppskrifter på Strikk og libanesisk mat

Foto: Jared Flood/Brooklyn Tweed

Nå begynner det å bli kjekt her ser du, ja for nå får eg tips om flotte ting fra dere som leser og DET er gøy! Nå hadde eg denne Emerson i Library mitt på Ravelry allerede-som så mye annet fra BT og da spesielt av Jared Flood, men det gjør ingenting å kose seg mange ganger, ikkje sant? 

Denne herlige jakken strikkes i Brooklyn Tweed sitt garn Shelter, et helt utrolig herlig garn som finnes i mange nydelige farger! Du er nødt å ta/føle på det neste du er i en garnbutikk som har det :) 
Denne jakken går forresten opp til str 56" 


Foto: Brooklyn Tweed

Legger til en annen go`sak, nemligen Bannock som strikkes i det litt robuste garnet Quarry også til Brooklyn Tweed :) 

Jakken går opp til str 57"


Foto: Jared Flood/Brooklyn Tweed

En annen snaddersak som Jared Flood har designet er den lekre kjolen Allegheny! Åååååå den som hadde hadde en smekker kropp sier eg nå bare, eller.....egentlig trenger man da ikkje det! Nei hvorfor det?? Alle blir jo fin i en slik lekker kjole, tror heller eg bare slutte å bry meg om den der "MatSondeBulken" eg har på magen HAHA 

Har virkelig lyst på denne her altså! Åsså er det SÅÅÅ positivt at en så stor designer ikkje bare kjører flatt på små modeller og størrelser for denne oppskriften går opp til str 52" og den strikkes også i garnet Shelter :) 

Men du kan si det sånn at eg må nok spare litt ja, Hmmmm eg trenger ca 12 hesper med garn til min størrelse og med dagens Dollarkurs kommer kjolen på 1.275,- kr Det er liksom ikkje bare å svinge kortet da nei hehe Må da i tilfellet svelge tungt og blunke mange ganger hehe *Skriver på ønskelista* 

Joa eg VET eg kan bruke rimeligere garn, men det hadde vært sååå kjekt å strikke den orginalt!


Foto: Jared Flood/Brooklyn Tweed

Noe eg har strikket er av Jared Flood er 2 slike Umaro tepper og DE var vanvittig kjekke å strikke! 
Mine tepper kan du se HER og HER! Teppene strikket eg i Andes fra Drops og de tepper kom på 442,- kr og 
i orginalgarnet Lana Grande fra Cascade kommer det på ca 500,- Grunnen til at eg strikket 
i Andes er fordi at alpakka var ønsket :) 
La Grande er garn som eg absolutt kan anbefale til tepper :) 

Så hvis du trenger en flott gave, ja f.eks til bryllup slik som meg så er virkelig Umaro helt fantastisk!Som eg fortalte tidligere har eg altså vært på SUS i dag 
og bare for å få fakta unna først siden det har kommet en del spørsmål ang sjalet eg hadde på meg i dag. 
Ja det ER drittfint og fargen er fullstendig KONGE! 
Tror faktisk dette er det eneste GULE eg eier hehe 
Det er strikket i deilig deilig ull fra Holen Ullverksted her ute på Jæren-et sted eg virkelig MÅ se å få tatt meg en tur til! *Skjerpings*

Mønsteret på sjalet er Shetland Triangle og det er neimen ikkje vanskelig å strikke, utrolig kjekt er det iallefall for eg har strikket langt over 30 stk! Ja, helt sant! Tror det er 37 :)
Kom på i dag at eg trenger et Limefarget......

Anyway, back til SUS! Satt der søren meg i nesten 40 min før eg endelig kom videre inn til neste korridor! 
Irriterendes venting for mannen som satt på stolen bak meg holdt på å rive av meg håret mangen garner! Til slutt begynte eg å slenge håret bakover for hver gang han dro meg i det *ler* Jepp, han bytta plass til slutt HAHA 

ØNH kirurgen var ganske så fornøyd ja med tanke på at den ene siden av stemmebåndene har en lammelse pga nerveskaden eg fikk under den første operasjonen. 
Dvs at eg ved å bare skravle skravle har eg klart å trent opp den lamme siden til å tro at den funker- Tok du an?? 
På filmen han tok gjennom nesen min (2 ganger!!) 
viser det at de funker under prat :) 

At eg blir sliten av å skravel mye (som f.eks når eg er på Strikkekafè) kan han gjøre fint lite med, det samme ang hesheten, men de SER fine ute og fargen er helt topp! Litt blødninger i dag, men har hostet et par dager og det er årsaken! 
Men den BESTE nyheten er jo at det er IKKJE kommet
noen nye svultser! JuHuuuu

Da kan eg ikkje si meg annet enn MEGET fornøyd! :) Selv om eg pga disse halskadene høres ut som ei gammal kråke når eg synger sang eg for full hals i bilen hjem, "Energy" er virkelig kanalen på Radio`n for tiden :) 

Måtte svinge innom Rema på veien for Ali hadde GLEMT 
å kjøpe poteter i går og DET er jo en veldig viktig ingrediens 
i dagen NYDELIGE middag: Kafta Potata! 
En skikkelig herlig libanesisk rett! 

Du blander et kilo kjøttdeig sammen med 2-3 hakka løk og et par gode never med hakka bladpersille + salt og pepper. Stek små kjøttboller. Skrell ca 12-14 poteter og skjær 5-6 tomater i skiver. Ta en en stor ildfast form; Legg bollene 
i bunn, fordel skivede poteter (ca 1 cm tykke) over samt tomater, ja slik som på bildet. Bland en liten boks med tomatpurè med vann, salt, pepper, litt sitron og så mye hvitløk som er forsvarlig og hell dette over hele sullamitten.

 Sett det i ovnen på 180 gr og la det stå en times tid + stund til etter at potetene er møre :) Spis det med arabiske brød! 

Mmmmmm NÅ er det straks middag her 
og eg GLEDER meg!

Etter middag skal eg KUN sitte helt stille, 
STRIKKE og se på serie! Ååååå eg skal virkelig NYTE det super flotte KoseVæret som er uten :) 
Skikkelig surt og guffen :) 

KOS deg masse Du også
og ha en Herlig Ettermiddag :) Go`klem fra ei Glad & Fornøyd Vibbedille :) 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei😊
Så mange flotte oppskrifter du viser oss!! Tusen takk🌺🌺 Jeg lurer på hvor
Jeg kan få tak i Brooklyn tweed-garn??
Mvh
Rigmor Burmo

Vibbedille sa...

Foruten å bestille det på nett (via de linkene eg la ut) så er det enkelte butikker som selger det. Mulig du kan søke opp en forhandleliste inne på BT sine sider.

Nå vet eg ikkje hvor i landet du bor, men bor du her i distriktet så finner du iallefall Shelter og Loft på Kreativ/Kvadrat :) Eg må alltid innom der å kose/klemme litt når eg er på Kvadrat :)