fredag 11. mars 2016

Holde Deg UNNA Butikkene!!! Det er TILBUD!


Ka sa eg?? Akkurat som det pleier å skje så florerer nettet pr nå med sykt mange meninger om Prisene som herjer over hele landet! Alle som roper høyt er de som mener det er farlig og steingale med "krigen" som herjer!

Er det INGEN som tør si at de virkelig KOSER seg med prisene me nå har? Ja, hvorfor skal man være flau over å ha kjøpt noen extra kilo med snop?

Det er jo nesten som det er en Mobbe-Kampanje!
Ja rett og slett!

Ser for meg paraoler med påskriften:
"Holde deg unna SnopeSpiserene!"
"Pass deg, de der er ikkje sunne"
"Passe deg! De der har brune tenner!"
"Skyldig i fedmeproblematikken"

Ja det er jo ikkje måte på! Det er nesten som man ser seg over skulderen når man tar en TwistPose og en pakke med KvikkLunsj! Ja HJELP!
Hva vil vel de andre tenke om meg!?? 

Men vettu hva EG tro??
Mange av de som roper høyt er de som er reddest for
å spise seg ihjel på snop! hehe
Ja de er så UNDERERNÆRT på litt flesk og sjokolade at de kommer til å gå bananas hvis de har noen kilo på boden! Dårlig egenkontroll er det de har hehe

For eg ser for meg at den "vanlige" mann i gata som gjerne har kjøpt 10 kg sortere det fint innpå en bod eller noe og henter ut en skål til helga og hvis det er noe extra på gang -SLIK fungerer det iallefall her i huset! Ja for UANSETT Tilbud eller ei så kjøper med en pose hver fredag og sorterer
i skåler og det kommer me til å fortsette med nå også, forskjellen er at nå "Shopper" me i egen bod :)

Ikkje tror eg at tannlegen heller kommer til å oppleve
ville tilstander etter påske hehe
Man slutter da heller ikkje å pusse tennene, eller??
DET hadde vært galskap det!Det som var litt dumt var at det var så og si
tomt for appelsiner på Rema i dag!

Fikk noen i en pose, men heldigvis hadde Kiwi noe mer så de faste 4 kilo ble med hjem denne helga også :) Lurer på hvor mye råttne appelsiner som blir kasta neste måned??Slik ser det ut med 13,5 kilo snop på bordet hehe
Jepp, me kommer til å ha snop i LANGE tider!
Noe som også var meningen :)
(En liten rettelse; Her er det ca 11 kg, min mor fikk litt over 2 kg i går)

Skal komme tilbake til dette når me fyller opp den siste skåla,ja rett og slett for å se hvor lenge herligheten varer :)

Som sagt; "Penger Spart er Penger Tjent"Da er iallefall skålene pyntet til Påske :)Dette syns eg jaggu er kul pynt :)Snopehyllene på Rema var fullstendig slikket......
Bortsett fra.........Gummi GEBISS!!! haha

Jaggu bra er det, for da har jo de som spiser opp ALT
i Påska noe å tygge MED når hverdagen er tilbake!
Kan være greit å kunne glise litt på vei til tannlegen
*Ler meg ihjel*Selv om eg syns det var GAL GØY å handle snop
var uansett Vinneren av Pris-Krigen DETTE!
Nypressa Appelsin Juice ER herlig!

Eg pynter med snop og smaker litt innimellom,
men så kan de andre kose seg :)

Man MÅ slutte å være så HYSTERISKE!

Nei, nå er det på tide å STRIKKE :)


KOS deg MASSE,
spis litt Snop og ha
Ei Sukkersøt Helg :)


Go`klem fra ei meget fornøyd Vibbedille :)

8 kommentarer:

Anonym sa...

Nå har jeg ikke lest så mye kritikk av de som hamstrer snop som du har - mulig jeg ikke følger med. Det virker på meg om om du har et enormt behov for å forsvare deg, og din hamstring.

Min mening, og det handler ikke om snerpenhet eller at jeg ikke spiser snop, er at det er sprøtt å hamstre snop. 13,5 kg er myyye, og det er usunt uansett hva du sier.

Jeg synes hamstringen til jul var het sprø også, og vi som var villig til å betale full pris for mandler og sirup fikk ikke tak i.

Tika sa...

Jeg har latt meg friste av priskrigen, jeg. Skulle kjøpe en flaske ketchup og endte med å kjøpe to fordi de kosta fire kroner stykket. Snopet har jeg ikke kjøpt -eller.. jeg kjøpte fire sjokoladeappelsiner på Kiwi her om dagen. De kosta rundt 20kr i stedet for 49 som de kosta sist jeg så dem. Det er bare det at jeg kjøper alltid fire slike til påske (og bare da -noe skal være spesielt for hver sesong).

Når det gjelder priskrigen kjenner jeg at jeg er litt delt. Penger spart er penger tjent, og sånn sett kjekt. Når jeg vet at det er Rema 1000 sentralt som bestemmer prisen, og tapet dekkes av hver enkelt kjøpmann får jeg vond smak i munnen. Vi har en fantastisk kjøpmann på den lokale Remabutikken, og jeg er redd for at priskrigene kan få ham til å gi opp til slutt. Vi har tre Remabutikker her i byen, og det sier jo litt når folk kjører forbi de to andre for å handle hos "vår" kjøpmann. Ellers er det greit med lager i boden for de som greier å ha det, men jeg har også sett flere ungdommer komme vandrende med svære poser med snop de siste to dagene. Jeg tviler på at disse har lager i boden om en uke, og er sånn sett glad for at det står skilt på butikkene her med max 2kg pr kunde.

Skal jeg konkludere, må det være at jeg liker lave priser, men når prisene blir så lave at folk handler for å kaste er det gått for langt. Det er stor forskjell på å handle fordi man vet at man vil bruke maten, og å hamstre fordi prisen er så lav at hamstergenet får fritt utløp. Etter jul var det flere innlegg på facebook om pepperkakedeig som ble gitt bort fordi den holdt på å gå ut på dato, så jeg venter spent på å se annonser med "litt mugne appelsiner gis bort" nå ;)

Vibbedille sa...

Så lenge det er LANG Holdbarhet på tilbudsvarene kan man godt kjøpe en del ekstra for å ha "På lager" -Er man fornuftig så er det da man sparer penger, eg har på ingen måte behov for å forsvare meg :) Me kjøper ca 600 gr snop hver helg (1 sånn boks på Kiwi) noe mer enn det blir det heller ikkje spist nå :) Fornuftig med andre ord.

Det som er sprøtt er de som sitter med en kasse surkål eller deig etter jul....Det er jo skikkelig sesongvare som slettes ikkje kan bruke Jula`16 hehe Snop derimot; hele året :)

Er også redd for at det går MASSE appelsiner i bosset om 1 mnd....Ja,for mange hamstrer BARE for å hamstre, de må ha mest mulig!

Skal jammen komme tilbake til dette til SOMMEREN og vise NÅR eg tar de SISTE snopebitene i ei skål ;) HaHa

Tika sa...

Ja, jeg kjøper også en del ekstra av ting vi bruker når jeg kan. Drar over til Sverige og kjøper saft for eksempel. Sist betalte vi 25 kr flaska, mens den hjemme kosta 47. Det har jeg ingen problemer med for jeg vet at den blir brukt, men det er denne merksnodige hamstringen til folk jeg ikke skjønner noe av. 30kg snop? Bare fordi det er tilbud? 15 pakker pepperkakedeig? Så lenge folk har begrep om hva de kommer til å bruke er det greit i mine øyne, men jeg liker ikke denne kjøpingen bare for å kjøpe. Det er derfor jeg mener at det godt kan være lave priser, men ikke så lave at folk kjøper bare for prisen sin del. Det er en forskjell på gleden over å finne nyttige ting på tilbud, og kjøp bare på grunn av prisen. Når du går inn på butikken for å kjøpe brød og kommer ut med 4 kg smågodt på grunn av prisen er det noe som ikke er heeelt rett ;).

Kristin sa...

Jeg har også kjøpt smågodt til påskeegga til flere tenåringsgutter og litt lørdagsgodis fremover. Og så skal jeg innrømme at jeg har kjøpt ganske mange poser med twist og det er fordi vi skal ha twisten på kakebordet til tenåringens konfirmasjon i mai. Siden de er holdbare til neste år har jeg ingen kvaler med å spare penger på dette. Konfirmasjon er dyrt nok som det er. ;)

Har også kjøpt endel hermetikk og tørrvarer som holder lenge sånn at jeg kan legge mer penger i ferien til sommeren.

Men egentlig skulle jeg bare inn her og kommentere appelsinbildet. ;) Elsker den fargen og jeg koser meg med å ha en diger bolle full av appelsiner som bordpynt og at vi kan spise masse c-vitaminer til en billig penge. :)

Ha en fin kveld. :D

Anonym sa...

Voksne mennesker som hamstrer snop bør se seg i speilet og sjekke om det er en 5 åring som står der. Usunt for kropp og ikke minst tannhelse, og hva i alle dager er det som gjør at en voksen spiser kolovis med dette. Dette er for dumt. Hvilket eksempel er du for din sønn, i hvert fall ikke noe bra eksempel.

Anonym sa...

Så teite uttalelser. Vibeke deler av hele sitt liv, og ungene hennes har hatt en kjærlig og god oppvekst. Om man kjøper en halvkilo godis i uka (det er ikke så mye fordelt på 3-4 personer), eller om man handler for ett år i slengen bryr vel ingen. Men når man i utgangspunktet har dårlig råd så er det virkelig penger spart.
Vibeke hadde garantert hamstret frukt og grønnsaker også i disse tilbudstider om det bare hadde latt seg gjøre å oppbevare det over tid!
Så vidt jeg kan se serveres god og sunn mat hver eneste dag i det Najem'ske hjem, skal de så ikke få kose seg i helg - til en rimelig penge???
Er helt sikker på at om vi fikk innsyn i DIN hverdag så finnes masse å sette fingrene på - i våre øyne, for ingen er perfekte, det er en illusjon.
Men helt ærlig, smålighet og å rakke ned på andre er barnslig, så kan man jo lure på hvem som er 5-åringen her......
Hilsen ei i Moss

Vibbedille sa...

Hvis eg skal forsvare dette med noe så er det at de finnes mer grønnsaker/frukt/bønner/linser/nøtter i dette hjemmet enn snop :) HELDIGVIS er min mann libaneser og er kokk dvs me drar god nytte av de utelandske grønnsakhandleren og kjøper kilovis i uka :)

En ting er sikkert; Eg har IKKJE dårlig samvittighet for å spare noen kjært komne kroner :) Hvis meg ÈN familie som ikkje spiser ca 1/2 kg godis i uka