lørdag 14. mai 2016

Fretex er en SkatteGruve!


Da eg ramlet over denne på Fretex i går så bare måtte den bli med hjem! Har utrolig mange gode minner med selveste Hjulvisperen! Da eg var liten og overnatta hos Oldemor var et av de faste ritualene å vispe eggedosis med en slik!

Oldemor sin var derimot veldig gammel og det gikk ikkje så fort, den hoppet og hakket, men eggedosis ble det :)Dette er nok en mye nyere utgave, ja opprinnelig så er hjulvisperen veldig gammel! Den ble først patentert i 1850 årene og det måtte vært en SKATT å funnet en så gammel!

Tror eg må bli en skattejeger eg!


Det er fortsatt mange fordommer mot det å gå på Fretex, utrolig merkelig egentlig da det f.eks er veldig IN med både Retro og Redesign!

Det er nesten litt SKAMMELIG å se ALT det folk rundt omkring kaster! Takket være jobben som Fretex gjør så får det aller meste et nytt liv!

Som nevnt tidligere så er me titt og ofte innom Fretex
å kikker, ja det blir som regel med en del poser hjem også!
Finner alt mulig gøy! MEN, fortsatt, selv i et så opplyst samfunn som me lever i ja så "ser" eg på mange at dette er noe de syns er ekkelt??

Traff en gang en person eg kjenner inne på Fretex, eg smilte, gikk bort for å prate og h*n hadde tusen unnskyldninger for
å være der inne og rødfargen steg opp i kinna på vedkomne!
Dette er ikkje første gangen skal eg si deg!
Hvorfor?

Det trenger slettes ikkje være ensbetydende å ha dårlig råd for å handle her, det er så mye mer! Du hjelper mange mennesker ved å handle her, ja det er en arbeidsplass for mennesker som er på vei tilbake til arbeidslivet bl.a

Nesten gang du går eller kjører forbi, stopp og da deg litt tid og se hva du finner, tror faktisk du vil bli veldig overrasket :)

Eg er iallefall HAPPY for nå blir det både kake og eggedosis til 17.mai! Jr var helt i ekstase da han så denne DødsKule innretningen og den skal testes i dag :)

KOS deg og ha en
KnallFlott Lørdag :)

Go`klem fra ei Fornøyd Vibbedille :)

3 kommentarer:

Marit Øvregaard sa...

Har en sånn hjulvisp på hytta. Tar litt tid, men det blir krem til slutt.
Ha en flott langhelg. Klem fra Marit.

Wenche`s Roteloft sa...

Fretex og gjenbruk er topp. Svinger innom når jeg er i nærheten. Her vi bor så har søppelplassen en egen gjenbruk stasjon, den svinger jeg hyppig innom, finner alt fra bøker, mitt bok budsjett er nå null pga dette. Blomsterurner til verandaen, noen gamle vinballonger som jeg har puttet led lys oppi og lagd om til lamper. Ett eldgammelt kjøkkenbord som bare passet sååååå inn i kroken på kjøkkenet. Eldste sønnen tok med stor bil opp dit den dagen han flyttet ut, fikk seg sofa, bord, tvbord, ja han møblerte hele leiligheten.
Så jeg digger brukt.

Ingunn Sættem sa...

Jeg er også et sånt "bruktmenneske". Det er utrolig hva man finner. Det gjelder å ha god tid og riktig snoke rundt. Jeg skjønner også veldig godt dem som må kvitte seg med ting, for det er jo grenser på hva det er plass til i skuffer og skap.

Riktig god pinse og 17. mai! Nyt egge-dosisen! Blir sikkert ekstra god med hjulvisp.

Klem fra Ingunn